today-is-a-good-day
23.6 C
Athens

Το πρόγραμμα των φρεγατών, το κτήριο του Βωβού και το βιοαέριο της ΚΡΙ-ΚΡΙ

Tρέχουν οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία, με την υπόθεση των φρεγατών του αμυντικού
προγράμματος 5 δισ. ευρώ να μπαίνει στις κορυφαίες προτεραιότητες της
κυβέρνησης. Όπως μαθαίνουμε, υπάρχει έντονη κινητικότητα και ο διαγωνισμός της ΕΝΑΕ και της ΕΤΑΔ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα τρέξει τις επόμενες ημέρες, και ειδικότερα το επόμενο δεκαήμερο. Επομένως, πιθανότητα θα συμπέσουν με την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προτάσεων των διεκδικητών για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού έως τις 22 Μαΐου.

Επενδύει στο βιοαέριο η Κρι Κρι, ρίχνοντας 4,5 εκατ.ευρώ. Ειδικότερα, το παραγόμενο βιοαέριο θα οδηγείται στη μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, ισχύος 998 KW. Η μεν ηλεκτρική ενέργεια θα διατίθεται στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, η δε θερμότητα θα αξιοποιείται εντός των εγκαταστάσεων, συμβάλλοντας στη μείωση της χρήσης φυσικού αερίου. Η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 7500 MWh, δηλαδή, όσο απαιτείται για να καλυφθούν οι ανάγκες περισσότερων από 2.000 νοικοκυριών.

Θέσεις μάχης έχουν πάρει funds και επενδυτές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Πρόκειται για 3.792 πλειστηριασμούς, ενώ ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον έχουν τα ξενοδοχεία. Τα κόκκκινα δάνεια των ξενοδόχων ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, η κατάσταση λόγω covid-19 είναι δύσκολη και, με αυτό τον τρόπο, η CEPAL και άλλες εταιρείες αναμένεται να βγάλουν από αρχές Ιουνίου μαζικά ξενοδοχειακά ακίνητα στη σέντρα. Το ενδιαφέρον, μαθαίνουμε, από επενδυτές είναι έντονο.

Για τον Βωβό, τώρα, δεν έχουν τέλος τα… βάσανα. Στις 19 του μήνα βγαίνει στο σφυρί το τεράστιο ακίνητο, που διαθέτει στο Δρεπάνι Τροιζηνίας, με τιμή προσφοράς 7,35 εκατ.ευρώ. Το ακίνητο διαθέτει άδεια για ξενοδοχειακή μονάδα και η οφειλή της εταιρείας του επιχειρηματία, έναντι της οποίας οδεύει στον πλειστηριασμό, είναι στα 3,046 εκατ.ευρώ. Ανάλογη τύχη περιμένει την ίδια ημέρα και το ακίνητο στην Παιανία, ιδιοκτησίας του παλιού πρακτορείου διανομής Τύπου, Ευρώπη.

Επενδυτικό κρεσέντο έρχεται στον τομέα της τεχνολογίας. Μαθαίνουμε πως σε αυτό πρωταγωνιστούν κυρίως αμερικανικές εταιρείες, που βλέπουν εκτάσεις στη Θεσσαλονίκη, για να ιδρύσουν hubs, και, δευτερευόντως, γερμανικές, που κοιτούν τα…Ιωάννινα. Ο λόγος; Οι μεν πρώτες βλέπουν το hub της Pfizer και το γεγονός πως η συμπρωτεύουσα θα αναβαθμιστεί σε τεχνολογικό κόμβο των Βαλκανίων. Οι δε δεύτεροι, γιατί έχουν βάλει ως στόχο να επενδύσουν σε φθηνότερα ακίνητα και, βεβαίως, σε απόσταση αναπνοής από βαλκανικές χώρες, όπως έχει ήδη κάνει η Team Viewer.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ