today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Φίλιπ Πούλμαν: Τα παραδοσιακά ΜΜΕ δεν έχουν πλέον “δύναμη”

Τα παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης “δεν έχουν πλέον δύναμη” τονίζει ο Άγγλος συγγραφέας της σειράς βιβλίων φαντασίας “His Dark Materials” (H Τριλογία του Κόσμου), Φίλιπ Πούλμαν.

Ο μυθιστοριογράφος προέβη στο συγκεκριμένο σχόλιο αναφερόμενος σε αποτυχία του BBC να διασφαλίσει συνέντευξη με τον Μπόρις Τζόνσον ενόψει των εκλογών των Χριστουγέννων.

“Δεν πέρασε από το μυαλό μου τότε” έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο συγγραφέας “αλλά οι απειλητικές καταγγελίες του Άντριου Νιλ (δημοσιογράφος του BBC) στον Μπόρις Τζόνσον επειδή δεν συμφώνησε να δώσει συνέντευξη ήταν μία έκφραση αλλοπρόσαλλης οργής.

“Ο Νιλ και τα παραδοσιακά ΜΜΕ γενικά, δεν έχουν πλέον δύναμη και το γνωρίζουν” πρόσθεσε ο Ντέιβιντ Πούλμαν.

Ο βετεράνος πολιτικός αναλυτής δήλωσε τον Δεκέμβριο στους τηλεθεατές ότι σκόπευε να πάρει συνέντευξη από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για να λογοδοτήσει, αλλά παρ΄ότι υπήρξαν συζητήσεις με το BBC που διήρκεσαν εβδομάδες, ο Τζόνσον δεν συμφώνησε.

Κλείνοντας τη συνέντευξη με τον Νάιτζελ Φάρατζ τον ίδιο μήνα ο Άντριου Νιλ μίλησε προσβλητικά κατά του Μπόρις Τζόνσον επειδή δεν δέχθηκε να “περάσει από ανάκριση” σε εκπομπή σε prime time.

Εκείνη την περίοδο, ο Πούλμαν σχολίασε ένα βίντεο στο οποίο ο Τζόνσον προβάλλει δικαιολογίες για την άρνησή του να παραχωρήσει συνέντευξη στο BBC, αποκαλώντας τον πολιτικό “παρασιτικό σκουλήκι”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ