today-is-a-good-day
31.7 C
Athens

Η «Μαντάμ Αμάντα» του Αγγελου Χαριάτη στον Χολαργό

Ο τίτλος του νέου βιβλίου που έγραψε ο Αγγελος Χαριάτης είναι «Μαντάμ Αμάντα» και κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις 24 Γράμματα. Το ερχόμενο Σάββατο 1 Ιουνίου, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στο Βιβλιοπωλείο Monogram, Υμηττού 17, Χολαργός. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις  στις 19:00  και  ομιλητές θα είναι ο Λευτέρης Μπούρος (συγγραφέας), και η Μαριάνθη Μπαφέτη (bookstagrammer, Arnis Water).

«Η Μαντάμ Αμάντα είναι η δεύτερη αστυνομική περιπέτεια του λογοτεχνικού μου ήρωα ιδιωτικού ερευνητή Άλκη Μπαμπαλή» λέει ο συγγραφέας στο The president.gr. “Πίστεψα πως μετά την ολοκλήρωση του κυρίου Χι δεν είχα ξεμπερδέψει οριστικά και αμετάκλητα με τον Άλκη. Κάπως έτσι προέκυψε το δεύτερο μέρος. Λιγότερο κυνικός περισσότερο ανθρώπινος προσπαθεί να επιβιώσει και παράλληλα να κατανοήσει τα νέα δεδομένα της σύγχρονης εποχής.»

Για να κατανοήσει καλύτερα την υπόθεση ο αναγνώστης, σημειώνουμε πως ο Άλκης Μπαμπαλής απαλλαγμένος από την υπόθεση του κυρίου Χι (προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα) συνεχίζει να ξοδεύεται στα μπαρ και τους ανώφελους, αδιέξοδους έρωτες. Επιβιώνει αναλαμβάνοντας, αναλύοντας και επιλύοντας υποθέσεις που δεν παρουσιάζουν κανένα εν διαφέρον. Η Νόρα, η εκρηκτική μπαργούμαν, προσπαθεί να παίξει τον ρόλο της Παόλας που τα κάνει όλα. Ένα μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα είναι η αρχή μιας νέας περιπέτειας. Ο ξεπεσμένος αρτίστας Βλάσσης Μώρας παλεύει να ξορκίσει τους φόβους του και το σκοτεινό παρελθόν. Η βοήθεια του Άλκη Μπαμπαλή φαντάζει ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση· και ενδεχομένως η μοναδική…

Ο Αγγελος Χαριάτης γεννήθηκε το 1975 στην Καλλιθέα Αττικής και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά. Περιπλανήθηκε ως φοιτητής στους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με απρόσμενη (για αυτόν) επιτυχία. Σπαταλά τον ελεύθερό του χρόνο παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και ζει στα Νότια Προάστια. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Έχουν εκδοθεί 10  βιβλία του και έχει συμμετάσχει σε 5 συλλογικούς  τόμους. Αποτελεί ελπιδοφόρα δύναμη της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, αποδεικνύοντας σε κάθε βιβλίο την αξία του, το πόσο έχει προχωρήσει και ωριμάσει και τα ρίσκα που αναλαμβάνει στη γραφή του, τα οποία είναι επιτυχημένα.

Αγγελική Κώττη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ