today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2018-2019 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Η ΚΟΑ έχει λόγους να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία, ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Στέφανος Τσιαλής, παρουσιάζοντας σήμερα το πρόγραμμα της Oρχήστρας για το 2018-2019. Η ορχήστρα, σύμφωνα με τον ίδιον, μπαίνει στη νέα σεζόν υγιής οικονομικά, έχοντας καλύψει πολλές από τις κενές οργανικές θέσεις μουσικών και εκσυγχρονίζοντας σταδιακά τον μουσικό της εξοπλισμό.

Συνοψίζοντας το πρόγραμμα της νέας σεζόν:

– η ΚΟΑ θα αποτίσει φόρο τιμής στον Νίκο Σκαλκώτα, με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από τον θάνατο του εμβληματικού συνθέτη (υπήρξε και μέλος της ΚΟΑ). Με τον νέο κύκλο συμφωνικών συναυλιών «Ο Σκαλκώτας και οι σύγχρονοί του», αλλά και με ηχογράφηση έργων για την δισκογραφική εταιρεία Naxos.
– Με εφαλτήριο τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα εμπνευσμένα από πολεμικές, αλλά και κοινωνικές, συγκρούσεις και συρράξεις.
– Ιδιαίτερο κεφάλαιο των συμφωνικών συναυλιών της ΚΟΑ παραμένει ο κύκλος Μάλερ.
– Αστέρες διεθνούς εμβέλειας συμπράττουν, όπως πάντα, με την ΚΟΑ – κι ανάμεσά τους οι Καβάκος, Ασκενάζυ, Φρέιρε, Γκούτμαν, Ζάντερλινγκ, Πόππεν, Λάγιοβιτς, το σύνολο Canadian Brass κ.ά..
-Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά ο θεσμός της Ακαδημίας Νέων Μουσικών, με αποστολή την ένταξη νέων μουσικών στο πνεύμα της ορχήστρας, αλλά και την προετοιμασία τους για διεθνείς διαγωνισμούς.
-Συνεχίζεται σταθερά εκτός των τειχών η παρουσία της ορχήστρας, και μέσα από το διευρυμένο πρόγραμμα “Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά”, υπό τον Λεωνίδα Καβάκο.
– Διευρύνονται ακόμα περισότερο οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Ορχήστρας.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της ΚΟΑ, αναρτάται στην ηλεκτρονική διεύθυνση koa.gr. Τέλος, από 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η προπώληση όλων των συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ