today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Η χαλαρή ψήφος της απλής αναλογικής – Γράφει ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα πορευτεί στις εκλογές έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης και έχοντας υλοποιήσει μια σωρεία παρεμβάσεων σε βασικούς πολιτικούς, θεσμικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς άξονες. Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ή αλλαγής του εκλογικού νόμου που απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα έκλεισαν πρόωρα, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως η παράταξη μας θα είναι αυτή που θα επιδείξει θεσμική υπευθυνότητα. Οι εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εμποδίσει τον σχηματισμό κυβέρνησης με την ελπίδα να κερδίσει πόντους διαφοράς.

Του Δημήτρη Βαρτζόπουλου *

Ο λαός όμως είναι αποφασισμένος να στηρίξει το αναπτυξιακό πρόγραμμα που ξεκίνησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα συνεχίσει στην δεύτερη τετραετία διακυβέρνησής της. Διότι εμείς, η κεντροδεξιά λαϊκή παράταξη της Ελλάδας, είμαστε αυτοί που μπορούμε να εγγυηθούμε την οικονομική ανάπτυξη, την ασφάλεια και την διαρκή πρόοδο ως Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου.

Η κυβέρνησή μας πήρε ξεκάθαρη εντολή το 2019 να επαναφέρει την τάξη, την ασφάλεια και την κανονικότητα στην ελληνική κοινωνία και παρά τις αλεπάλληλες κρίσεις, η χώρα μας έκανε τεράστια βήματα μπροστά στο εσωτερικό της και πρωταγωνίστησε σε διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεων. Η Ελλάδα έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της, ψηφιοποίησε υπηρεσίες του κράτους μειώνοντας τη γραφειοκρατία, προχώρησε σε πολλές κοινωνικοοικονομικές μεταρρυθμίσεις και δημιούργησε κλίμα εμπιστοσύνης στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Και όλα αυτά έχοντας να αντιμετωπίσει ανθρώπους ιδεοληπτικούς που απωθούν επενδύσεις, αποστρέφονται την ιδιωτική πρωτοβουλία, καταστρέφουν την τάξη και πειραματίζονται με τα εθνικά μας ζητήματα, εν μέσω μιας τεταμένης γεωπολιτικής συγκυρίας.

Η Αριστερά έπαιξε κορώνα γράμματα με την χώρα και τους Έλληνες πολίτες και αυτό δεν θα πρέπει να λησμονηθεί ποτέ. Η επικινδυνότητα της για το μέλλον μας είναι πιο εμφανής από ποτέ.

Οι πολίτες θέλουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα, νέες καλά αμειβόμενος θέσεις εργασίας, επενδύσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που δίνουν διέξοδο και λύσεις στα χρόνια εργασιακά προβλήματα της χώρας όπως είναι η ανεργία και η διαρροή των νέων στο εξωτερικό. Οι πολίτες θέλουν τάξη και ασφάλεια τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στην κάθε γειτονιά. Θέλουν ένα Κράτος Πρόνοιας, σαν αυτό που προσφέρεται στους πολίτες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Το κυριότερο: οι πολίτες θέλουν πολιτικούς που δεν διαπραγματεύονται τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η απλή αναλογική εκ των πραγμάτων δεν προσφέρει σιγουριά για την πολιτική σταθερότητα την επομένη των εκλογών. Όμως, είμαι πεπεισμένος πως από την πρώτη Κυριακή, η χώρα μας θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

* Ο κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ