ΥΠΠΟΑ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη από την καταιγίδα “Μπάλος”

EUROKINISSI

Ανακοίνωση που απαντά στα «fakes news της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη που προκάλεσε η καταιγίδα “Μπάλος”», δημοσίευσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, που φέρει τίτλο «Δυστυχώς η πραγματικότητα διαψεύδει τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ», δεν υπήρξε καμία αναφορά τόσο από την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ), όσο και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης των Αθηνών για πλημμυρικά φαινόμενα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από «πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη 2013-2019», καθώς και από το «αντιπλημμυρικό σύστημα στην Ακρόπολη», το οποίο, όπως σημειώνεται, «λειτούργησε επιτυχώς στην Καταιγίδα Μπάλος 2021».

«Σε απάντηση των fakes news της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη που προκάλεσε η καταιγίδα “Μπάλος”, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι:

“Σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως Βασιλικής Ελευθερίου, και όλων των αρμόδιων Προϊσταμένων των τεχνικών γραφείων και εργαστηρίων της ίδια Υπηρεσίας, δεν σημειώθηκε κανένα πλημμυρικό φαινόμενο στους εργαστηριακούς χώρους της Ακρόπολης.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης των Αθηνών Έλενας Κουντούρη, δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αντίθετα, προκύπτει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα και ο αγωγός απορροής λειτούργησαν κανονικά.

Παρά την εξαιρετικά έντονη βροχόπτωση, συγκέντρωση υδάτων σημειώθηκε μόνο σε αβαθείς κοιλότητες του εδάφους. Όλα αυτά συνέβησαν παρά τη σφοδρότητα του φαινομένου “Μπάλος” σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε κατά τα προηγούμενα χρόνια όταν η Ακρόπολη πλημμύριζε ακόμη και με πολύ μικρότερης έκτασης καιρικά φαινόμενα, όπως τεκμαίρεται από το αντίστοιχο video και τις φωτογραφίες των περιόδων 2013-2019″».