Μαθητές θα συνεισφέρουν με ποιήματα σε βιβλίο για το «Μαύρο Καλοκαίρι» στην Αυστραλία

ΑΠΕ

Ο Αυστραλός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Τρεντ Ντάλτον καλεί μαθητές να τον βοηθήσουν για να αφηγηθεί την ιστορία των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία το «Μαύρο Καλοκαίρι» του 2019/2020.

Ο συγγραφέας, ο οποίος κάλυψε ως ρεπόρτερ τις ολέθριες συνέπειες των πυρκαγιών, συμμετέχει στη συγγραφή βιβλίου για την εθνική καταστροφή και ζήτησε από νεαρούς Αυστραλούς να αποτυπώσουν σε ποιήματα το πώς βίωσαν τα σημαντικά γεγονότα.

Συγκεκριμένα τα προτρέπει να πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό Ποίησης για τις Πυρκαγιές που διοργανώνεται από τον ιστότοπο με εκπαιδευτικό περιεχόμενο Kids News.

Με τη συμμετοχή δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με λόγια και ταυτόχρονα να βοηθήσουν τους άλλους να κατανοήσουν τον αντίκτυπο της καταστροφής στις κοινότητες που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

«Αν έχεις ένα παιδί που έχει μερικές σκέψεις και τις περιγράψει με ποιητικούς όρους, θα μιλήσει πιο δυνατά από έναν άντρα 42 ετών σαν κι εμένα που ήμουν εκεί και μετέδιδα τα γεγονότα» είπε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος.

«Θέλω να ακούσω από τα παιδιά, τα ειλικρινή συναισθήματα τους» ανέφερε.