today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Τσάμπα μάγκες – Γράφει ο Σπύρος Λάμπρου

Εγώ με μάσκα και τα κόκκινα γυαλιά από πάνω για να μην θολώνουν. Κηφισιάς. Πήχτρα. Καραντίνα μέρος δεύτερο.Κατεβαίνει φιμέ παράθυρο διπλανού και μου λέει.

“Πολίτες δυο ταχυτήτων. Οι μάγκες και οι μ@@@κες. Αυτοί είμαστε. Εσύ σε ποιους είσαι. Γιατί εγώ είμαι στους μα@@@κες. 4 άτομα στο δρόμο για περπάτημα, πρόστιμο 300 ευρώ. 100 άτομα στο λεωφορείο… σαν τις σαρδέλες… όλα καλά.

Του Σπύρου Λάμπρου *

Εγώ στο φούρνο χωρίς μήνυμα , 300 ευρώ. 1000 σε πορεία… όλα καλά.
Εγώ κλειστό μαγαζί στο Χολαργό με παπούτσια. Όλοι οι άλλοι στις δουλείες τους.
Εγώ στο σπίτι. Οι άλλοι με το χαρτί της Εργάνης βόλτα στην Αράχοβα.

Εύχομαι να είσαι στους μάγκες. Στους πολλούς. Γιατί μα@@@κες μείναμε λίγοι να τηρούμε τους νόμους να κρατάμε τις αποστάσεις και να παλεύουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας μόνοι μας. Εμείς δεν είμαστε ούτε παπάδες ούτε πολιτικοί ούτε δημοσιογράφοι να έχουμε τα κονέ και τα χαρτιά και να κυκλοφορούμε παντού.

Γεια σου φίλε. Σε παρακολουθώ. Ξέρω ότι δεν θα τα πεις γιατί σε παίρνει και σένα η μπάλα… αλλά μια και σε βρήκα στα πα.”

Το φιμέ τζάμι σηκώθηκε. Και καθρεφτίστηκε το πρόσωπό μου.

Με κοίταξα και αναρωτήθηκα. Άραγε σε ποιους ανήκω. Ποιος είναι ο μάγκας και ποιος ο άλλος. Τελικά είναι μαγκιά να γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια τους περιορισμούς και να θεωρείς μαγκιά την αδιαφορία…

Πίσω απ το φιμέ τζάμι ήταν ένας πολίτης, ένας μικρές επιχειρηματίας, ένας άνθρωπος που προσπαθεί να προστατεύσει τον ίδιο και τους συνανθρώπους του. Φοράει μάσκα. Κρατάει αποστάσεις. Μετακινείται όταν χρειάζεται αλλά κάτι… κάποιοι… τον έχουν κάνει να νιώσει μειονεκτικά. Να νιώσει πολίτης Β κατηγορίας.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πολίτες Α κατηγορίας.

* Ο κ. Σπύρος Λάμπρου είναι δημοσιογράφος – παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων STAR CHANNEL

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ