today-is-a-good-day
20 C
Athens

Parking party στο Ψυχικό 

Στον κοινό νου υποτίθεται ο Δήμος Ψυχικού – Φιλοθέης, είναι από τους πλουσιότερους και πιο καλά οργανωμένους Δήμους στην Αθήνα. Για όσους όμως μένουν ή κινούνται καθημερινά στο συγκεκριμένο προάστιο η οργάνωση μάλλον φαντάζει σαν ανέκδοτο. Μετά τις παρεμβάσεις του προηγούμενου Δημάρχου στο κέντρο του Δήμου (στον Φάρο), το μόνο πράγμα που αντιμετωπίζει κανείς καθημερινά, είναι χάος, μποτιλιάρισμα, κορναρίσματα και ταλαιπωρία.

Της Αλίκης Τσίκα*

Καθώς κάποιος, κάπου αποφάσισε με το έτσι θέλω, να κλείσει τις μισές και παραπάνω θέσεις πάρκινγκ στο Φάρο, χωρίς καμία απολύτως μελέτη και οργάνωση, το αποτέλεσμα ήταν να «μπουκώσει» εντελώς το προάστιο από διπλοπαρκαρισμένα και τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, που κλείνουν τη διέλευση ακόμη και στην Κηφισίας. Σε μία περιοχή γεμάτη εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνους, τράπεζες κλπ, που αποτελεί επί της ουσίας την κεντρική αγορά του προαστίου, οι θέσεις πάρκινγκ δεν αρκούν ούτε για τους εργαζόμενους στις παραπάνω επιχειρήσεις.

Οι χώροι στάθμευσης που «κλείστηκαν» με κολονάκια και κάγκελα, δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ με άλλον δωρεάν δημοτικό χώρο στάθμευσης, δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα για το συγκεκριμένο ζήτημα και οι δημότες είναι αφημένοι στην τύχη τους και στην ατελείωτη ουρά από αυτοκίνητα, που περιμένουν υπομονετικά ποιος θα ξεπαρκάρει μπας και καταφέρουν να μπουν στην τράπεζα και να πάνε σούπερ μάρκετ. Ο μόνος διαθέσιμος χώρος στάθμευσης φυσικά είναι ιδιωτικός και διατίθεται επί πληρωμή, άρα ο οποιοσδήποτε δημότης για να πάει έστω και στο φαρμακείο πρέπει να πληρώσει ιδιωτικό πάρκινγκ.

Δεδομένου λοιπόν του χάους που δημιουργείται με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, από τη δικαιολογημένη άρνηση των δημοτών να πληρώνουν δεκάρικα και εικοσάρικα για να κάνουν μία καθημερινή δουλειά, ο Δήμος μάλλον έχει βρει παιχνιδάκι (και φυσικά πηγή εσόδων) το να βγάζει κάθε τρεις και λίγο τη δημοτική αστυνομία να κόβει κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Αντί να φροντίσει να εξυπηρετήσει τους δημότες και να λύσει το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε, προτιμά να τους τιμωρεί για την ταλαιπωρία τους κόβοντας κλήσεις. Ή θα πληρώσεις το ιδιωτικό πάρκινγκ ή την κλήση. Ειλικρινά αναρωτιέται κανείς ποιος σκαρφίστηκε και υλοποίησε το συγκεκριμένο σχέδιο και με ποια κριτήρια.

Παρά το καθημερινό χάος, μέχρι και σήμερα δεν έχει παρθεί ούτε μία πρωτοβουλία από τους ιθύνοντες για να διορθωθεί η κατάσταση, που χειροτερεύει καθημερινά και ταλαιπωρεί δημότες, εργαζόμενους αλλά και επιχειρηματίες. Η λυπηρή εικόνα με τσακωμούς, μαλλιοτραβήγματα για μία θέση πάρκινγκ και γκρίνιες ολούθε, ποσώς φαίνεται να επηρεάζει τον οποιονδήποτε, αφού ο Δήμος συνεχίζει ακάθεκτος τον χαβά του και την είσπραξη από τις κλήσεις. Το μόνο που ακούει κανείς είναι τα γνωστά «θα», που χρόνια τώρα αποτελούν πανάκεια για το Ελλαδιστάν. Τα ίδια «θα» ακουγόντουσαν πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και φυσικά ακούγονται και τώρα και μάλλον σε αυτά θα μείνουμε, αφού φαίνεται ότι όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι και στο Δήμο Ψυχικού – Φιλοθέης, η μόνη προτεραιότητα είναι η πάσης φύσεως είσπραξη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ