today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Επανάληψη του ιδίου λάθους στην… κάλπη, συνιστά συνενοχή!

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των δημοσκοπήσεων και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα καταγραφεί η άποψη της κοινής γνώμης μετά τη θερινή ραστώνη και τις ανακοινώσεις που θα γίνουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Δηλαδή περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των συνταξιούχων, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα δουν κάποια στιγμή τις μηνιαίες αποδοχές τους να μειώνονται, τους ιδιοκτήτες ακινήτων με το νέο αυξημένο ΕΝΦΙΑ (οι μειώσεις είναι ανεπαίσθητες και δεν… συγκινούν), όσους απειλούνται με πλειστηριασμούς, τα 4.000.000 ΑΦΜ που είναι “κόκκινα” και πάει λέγοντας.

*Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω των διορισμών στο Δημόσιο για την εξαγορά ψήφων κρατάει ακόμη ένα ικανό ποσοστό που την κάνει να ελπίζει ότι μπορεί να πετύχει κάτι… καλό στις προσεχείς εκλογές. Βεβαίως, ακόμη και οι μισοί… εξαπατημένοι του 2015 να τους ψηφίσουν, ο Τσίπρας θα μπορέσει να κρατήσει την… καρέκλα στην αρχηγία του κόμματος την επόμενη μέρα της ήττας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον διαθέτει ποσοστό το πολύ έως 1,5% από το παλαιό 4%, ενώ έχει “πασοκοποιηθεί” απορροφώντας ότι πιο χυδαίο και παρασιτικό πέρασε από τη χώρα κατά τα τελευταία 37 χρόνια.

Σήμερα η χώρα βρίσκεται στην τελευταία φάση της χυδαιότητας που εισήγαγαν στην πολιτική ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι επόμενες εκλογές θα καταγράψουν τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε ποσοστά όλους αυτούς τους πρόθυμους… ανόητους του 2015 που εξακολουθούν να είναι δεμένοι στο άρμα των πιο χυδαίων πολιτικών υποκειμένων που πέρασαν ποτέ από τη χώρα. Αν ήμασταν μια κανονική χώρα με κανονικούς πολίτες, το σημερινό συνονθύλευμα δεν θα υπήρχε. Σε έναν κανονικό κόσμο δεν θα ήταν άξιοι να ταίσουν ούτε τα περιστέρια του Εθνικού Κήπου!

Ένα σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης που εξακολουθεί να υποστηρίζει το σημερινό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστεύει ότι όλα όσα έχουν νομοθετηθεί και εφαρμόζονται θα ήταν αναπόφευκτα με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Λάθος! Αυτά που μας έχουν τύχει και όλα όσα θα μας συνοδεύουν έως το 2060 είναι αποκλειστικό δημιούργημα των ανοησιών του 2015. Τότε που οι Τσίπρας, Καμμένος, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνης έδωσαν ρεσιτάλ ανευθυνότητας φέρνοντας τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Τότε που οι σημερινοί πολιτικοί τύποι δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να υπόσχονται σκίσιμο των μνημονίων λοιδωρώντας παράλληλα όσους αγωνίζονταν για να μην καταρρεύσει η χώρα. Τελικώς αυτοί οι τύποι που τότε ήταν στα κάγκελα σήμερα λυμαίνονται την εξουσία. Τρώνε, τρώνε, τρώνε. Όταν θα έρθει η ώρα να ανοίξουν δεκάδες φάκελο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα έρθουν στο φως…. σημεία και τέρατα.

Όσοι ψήφισαν το 2015 δύο φορές τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κατάλαβαν τι… ανοησία έκαναν, μπορούν να τη διορθώσουν εν μέρει στις επόμενες εκλογές. Θα πρέπει να στραφουν προς τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας βλέποντας προς το μέλλον, αφού πρώτα δουν στα μάτια τα παιδιά τους! Για όσους εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι θα ξαναψηφίσουν τους σημερινούς τυχοδιώκτες, δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό. Είναι αυτοί που με τη… δολοφονική τους ψήφο το 2015 συνέβαλαν ώστε να είμαστε στη μέγγενη έως το 2060. Μπορεί κάποιοι να νιώθουν μετανιωμένοι για την επιλογή τους το 2015, ωστόσο, δεν έχουν το δικαίωμα να νιώθουν αθώοι στο κατάντημα της χώρας και στην υπονόμευση των προοπτικών της τα επόμενα 50 χρόνια. Θα πει κάποιος ότι δεν φταίνε οι ψηφοφόροι, αλλά αυτοί που τους… τάισαν ψέματα. Ισχύει εν μέρει και αυτό. Όμως, οι υπεύθυνοι πολίτες οφείλουν να είναι… ψαγμένοι και να μην πέφτουν θύματα απατηλών υποσχέσεων. Άρα, έχουν ευθύνη και μάλιστα τεράστια. Όσο γι αυτούς που σκέφτονται να ξαναψηφίσουν τους σημερινούς ανερμάτιστους τύπους δεν έχουμε την απαίτηση για να δώσουν εξηγήσεις. Η ανοησία τους είναι απύθμενη αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι συνένοχοι σε ένα έγκλημα επιδοκιμάζοντας αυτούς που το διέπραξαν…

 

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ είναι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: [email protected]

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ