today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ο… πάτος του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού και η χάραξη μιας νέας πορείας χωρίς αυτούς

Η οδυνηρή εμπειρία από τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φτάνει στος τέλος της. Το ζητούμενο είναι να γυρίσει άμεσα σελίδα η χώρα και μέσα από μια ποιοτική πολιτική αλλαγή να χαράξει την επόμενη μέρα. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει σε μια χώρα που οι σημερινοί τυχοδιώκτες καταδίκασαν έως το 2060 σε στασιμοχρεοκοπία. Οι εξαπατημένοι πολίτες με την ψήφο τους το 2015, οδήγησαν σε καταδίκη τουλάχιστον άλλες τρεις γενιές. Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την πίεση και το βάρος μέσα στα επόμενα χρόνια. Δύσκολο το σχετικό εγχείρημα, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αρκεί να βάλουμε μυαλό…

Του Λουκά Γεωργιάδη

Με ένα κόστος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, καλούμαστε να επαναχαράξουμε το μέλλον μετά τις ακροβασίες των σημερινών πολιτικών τυχοδιωκτών. Η ζημιά του 2015 είναι δεδομένη και έχει και συνέχεια. Οι περικοπές των συντάξεων είναι αναπόφευκτες, όπως επίσης και του αφορολόγητου ορίου. Όσο για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αυτές έχουν την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και βάζουν τη χώρα σε ένα κανονικό μονοπάτι. Μόνο που δεν ξεχνάμε πόσο τις πολέμησαν οι σημερινοί… εραστές της καρέκλας. Επιπλέον, πρέπει να τους υπενθυμίσουμε οτι ως αυριανή αντιπολίτευση δεν δικαιούνται να ξαναβγούν στους δρομους και τις πλατείες για να διαμαρτυρηθούν για όσα υπέγραψαν. Πληροφοριακά πρέπει να ξέρουν ότι η αντιμετώπιση τους δεν θα έχει καμία σχέση με αυτήν που τύγχαναν έως τα τέλη του 2014…

Η ανασυγκρότηση του κράτους πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα της νέας κυβέρνησης. Δεν μπορεί να είναι μία από τα ίδια σε καμία περίπτωση. Η νέα κυβέρνηση καλείται να οικοδομήσει ένα νέο κράτος, το οποίο δεν θα έχει σχέση με τη σημερινή εικόνα… τσαντιριού! Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να ξαναγνωριστούμε στα ζητήματα τάξης και ασφάλειας. Για όσους έχουν μπερδέψει την ελευθερία με την ασυδοσία και συγχέουν την κανονικότητα με τον φασισμό, να τους ενημερώσουμε ότι αποτελούν μειοψηφία. Σήμερα, ο Έλληνας πολίτης νιώθει τεράστια ανασφάλεια και αισθάνεται ότι βάλλεται από παντού. Σκληροί κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, περιθωριακά στοιχεία… στοιχειώνουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων νοικοκυραίων που δίνουν μάχη επιβίωσης. Το αριστερό αφήγημα της ασυδοσίας πρέπει να τελειώσει, αν δεν θέλουμε να τελειώσουμε ως κράτος…

Η απονομή της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι καίρια, σαρωτική και αναμφισβήτητη. Άλλος ζωτικός χώρος για εγκληματίες, τρομοκράτες, αναρχικούς και περιθωριακά στοιχεία, δεν υπάρχει. Καλό είναι να το βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτοί που θα κληθούν να κυβερνήσουν όταν φύγει από την εξουσία η σημερινή… μη κυβερνητική οργάνωση. Η επιβολή του Νόμου πρέπει να είναι άτεγκτη για να σταλεί το μήνυμα ότι η… παιδική χαρά που ήξεραν πολλοί δεν υπάρχει πια. Η κοινωνία των πολιτών απορρίπτει την αλητεία και ζητεί επιτακτικά το ιερό δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελευθερία μέσα σε ένα συντεταγμένο κράτος που θα σέβεται τα δικαιώματα των φιλήσυχων πολιτών, χωρίς να καταπατά τα δικαιώματα των εγκληματιών και παραβατών. Η αποκατάσταση της ευνομίας στα πανεπιστήμια είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Αν χρειαστεί, ας αφαιρεθούν και τα ΑΤΜ εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για να κάνουμε και το… χατίρι του Παρασκευόπουλου! Αλλά, ο νόμος θα είναι νόμος απέναντι σε αυτούς που έχουν μάθει να συμπεριφέρονται ως συμμορίτες, τραμπούκοι και κατσαπλιάδες.

Σε οικονομικό επίπεδο, η χώρα χρειάζεται με ταχύτατα βήματα να περάσει στην εποχή της δημιουργίας των υψηλών προσδοκιών για ένα success story. Με το να περιμένεις κάτι τέτοιο να γίνει με τους σημερινούς κυβερνώντες είναι σαν να προσδοκάς από έναν 80χρονο να τρέξει σε αγώνες ταχύτητος  με “Φεράρι” και να τερματίσει πρώτος! Δεν το έχουν οι άνθρωποι που κυβερνούν σήμερα, δεν το θέλουν και δεν το επιδιώκουν. Η εισαγωγή ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος που μάλιστα θα συμπεριλαμβάνεται ως εθνική επιταγή σε ένα αναθεωρημένο σύνταγμα, αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα είναι η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Για… καλή μας τύχη η πώληση ή εκχώρηση της εκμετάλλευσης των πάντων φέρει την υπογραφή της Αριστεράς και του λαϊκοδεξιού μορφώματος με το οποίο συνεργάζεται. Άρα, έχει φύγει ένας μεγάλος… βραχνάς για τους επόμενους, ενώ ταυτόχρονα έχει καμφθεί και η τελευταία γραμμή αντίστασης του αριστερού ιδεολογικού αφηγήματος. Η πλήρης αποκρατικοποίηση των πάντων θα μειώσει τον αριθμό των κρατικών υπαλλήλων και θα βελτιώσει τους δείκτες ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Μοναδικό ζητούμενο είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση. Γιατί με τα 300 ευρώ της μιζέριας, ο μόνος ωφελημένος είναι ο… ΣΥΡΙΖΑ. Το αφήγημα τους πρέπει να τελειώσει με τη βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας και την άνοδο του δείκτη ευημερίας των πολιτών.

Το ξεκαθάρισμα στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων δεν αρκεί όμως για να περιοριστεί το Κράτος. Για τους… αφελείς να φρεσκάρουμε στη μνήμη τους ότι χρεοκοπήσαμε λόγω του κρατικισμού και των αριστερών πολιτικών που ακολουθούσαν τα κόμματα κυρίως από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και μετά, με κάποιες εξαιρέσεις κατά περιόδους. Βασικό προαπαιτούμενο για ένα σοβαρό και αποτελεσματικό κράτος το οποίο σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων του είναι η αξιολόγηση των υπαλλήλων του. Ο φορολογούμενος πολίτης, ως γονιός, ασθενής κλπ. πρέπει να γνωρίζει ποιοι είναι άξιοι να είναι δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί και γενικά υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα. Ξέρουμε ότι όλα αυτά είναι… ανάλγητα και… φασιστικά, αλλά τι να κάνουμε; Απλά να ευχηθούμε… κουράγιο σε όσους… πονάνε! Οι λίγοι δεν μπορούν να ανατρέψουν τα αυτονόητα που ισχύουν σε όλες τις χώρες του αναπτυγμένου κόμματος. Αν αισθάνονται κομματικά τοτέμ, τότε υπάρχουν χώρες όπου τους περιμένει ένα… λαμπρό μέλλον, όπως για παράδειγμα η Βενεζουέλα! Εκεί, ακόμη και άχρηστος να είσαι, αρκεί να είσαι του κόμματος. Η θέση είναι εξασφαλισμένη. Το ίδιο επιχειρούν να εφαρμόσουν και οι σημερινοί απίθανοι τύποι που κυβερνούν τη χώρα. Αλλά με μια διαφορά. Εδώ δεν έχουμε κομμουνισμό, ασχέτως εάν έχουμε κομμουνιστικό τρόπο σκέψης. Μάλιστα, δεν έχουμε ζήσει κομμουνισμό, ενώ αυτός έχει καταρρεύσει εδώ και 28-29 χρόνια.

Η αποκομματικοποίηση της κρατικής διοίκησης και η αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι στοιχεία που θα συνεκτιμηθούν ως απολύτως θετικά από τους διεθνείς επενδυτές προκειμένου να φέρουν στη χώρα μας πολύτιμα κεφάλαια, μπας και βρούμε καμιά δουλειά της προκοπής, ώστε να βελτιωθούν οι προοπτικές του ασφαλιστικού. Ταυτόχρονα, πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα καταπολέμησης του βολέματος και πρέπει να προάγεται η διαρκής προσπάθεια των υπαλλήλων της διοίκησης ώστε να είναι πιο αποδοτικοί και ταυτόχρονα αυτό να συνοδεύεται και από τις αντίστοιχες παροχές.

Η βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας θα αρχίσει να ξαναβάζει στις σωστές ράγες τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο με τις σημερινές συνθήκες θα χρειαστεί εκ νέου αναδόμηση. Γιατί με μισθούς έως 500 ευρώ, αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους στο 1,3 προς 1 και με έντονο δημογραφικό πρόβλημα, δεν γίνεται να έχει μέλλον. Δεν γίνεται να πιστεύουμε ότι σε συνθήκες στασιμοχρεοκοπίας και αναιμικής ανάπτυξης στις οποίες μας έχει καταδικάσει η εγκληματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και μετά, ότι θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερες προοπτικές, πλην των… ευχών να γλεντήσουμε… τη φτώχεια μας και να φύγουμε από τη ζωή εκεί κάπου στα 70 χρόνια μας! Οι επενδύσεις θα συμβάλλουν στην αύξηση των θέσεων εργασίας και την αύξηση του ΑΕΠ έτσι ώστε να μην χρειαστεί να εύχονται κάποιοι τη… φυσική έξοδο των συνταξιούχων για να τους βγουν πρόσκαιρα οι πολιτικοί σχεδιασμοί.  

Η μεταμνημονιακή εποχή έχει όλα τα παραπάνω ως βασικούς πυλώνες ανασυγκρότησης της χώρας. Η εποχή των ψεμάτων τελείωσε. Στο εξής όσοι θελήσουν να… τζογάρουν στο θυμικό του λαού λέγοντας του ασύστολα ψεύδη, θα προσκρούουν στις δικές τους υπογραφές. Έχουν υπογράψει όλα αυτά για τα οποία έβγαιναν στους δρόμους. Σιγά σιγά οδεύουμε στο τέλος τους. Η χώρα δεν πρέπει ποτέ να ξαναβιώσει καταστάσεις απατηλών υποσχέσεων από ψεύτες και λαοπλάνους πολιτικούς. Η εμπειρία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να είναι η τελευταία, αν και είναι η πλέον οδυνηρή. Αν δεν είναι η τελευταία, τότε η επόμενη θα είναι καταδικαστική για τη χώρα…  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ