today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Η ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ εγγύηση για τις μεγάλες αλλαγές – Γράφει ο Δημήτρης Κούβελας

Στις εκλογές του Μαΐου, οι πολίτες έδωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την έγκριση στη Νέα Δημοκρατία, να συνεχίσει τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Μέσα σε ένα κλίμα κοινωνικής ωριμότητας όπως αρμόζει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αναγνώρισε τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια. Κυρίως όμως μας ζήτησαν να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα, στον δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης, των μεγάλων αλλαγών. Για καλύτερους μισθούς, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για μία ποιοτικότερη δημόσια υγεία, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία Ελλάδα ισχυρή και κυρίως ασφαλή, μέσα σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον.

Του Δημήτρη Κούβελα *

Επιπλέον, στα θετικά της πρόσφατης εκλογικής μάχης είναι το γεγονός ότι αυξήθηκε η συμμετοχή των πολιτών, σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Ακόμη, για πρώτη φορά, ψήφισαν Έλληνες που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό, ενώ οι νεότερες ηλικίες ψηφοφόρων, ξεκάθαρα επέλεξαν την προκοπή και την πρόοδο για τις ζωές τους. Δεν είναι όμως ώρα για εφησυχασμούς και αυταρέσκειες. Στις 21 Μαΐου επιλέξαμε το «ποιος» θέλουμε να κυβερνήσει τη χώρα και με ποιο πρόγραμμα, ενώ στις 25 Ιουνίου δηλώνουμε με την απόφασή μας το «Πως» θα κυβερνηθεί. Είμαι βέβαιος ότι η εντολή θα είναι ακόμη πιο «καθαρή», για τη ζάχαρη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη και δυνατή. Άλλωστε, τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν οι μεγάλες πλειοψηφίες και τις πραγματοποιούν μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις.

Η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις δεύτερες Εθνικές εκλογές, με ένα εκλογικό σύστημα που θα εξασφαλίσει την κυβερνησιμότητα και θα γυρίσει την πλάτη μια και καλή στις περιπέτειες. Τα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας είναι και πάλι ξεκάθαρα. Πρόοδος ή στασιμότητα. Μέλλον ή Παρελθόν. Προκοπή ή νέες περιπέτειες. Διλήμματα που τελικά απαντούν οι πολίτες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολια, αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε απέναντί μας μία αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων. Ειδικά τα δύο κόμματα που πέρασαν από την εξουσία, γύρισαν την πλάτη στην υπευθυνότητα και επέλεξαν τον εύκολο δρόμο των άναρχων κραυγών και του λαϊκισμού. Η παλαιοκομματική τακτική του «Όχι σε όλα» πέρασε ανεπιστρεπτί, και αυτό οι πολίτες το «φώναξαν» δυνατά στις εκλογές του Μαΐου.

Πριν λίγες μέρες, η ελπίδα νίκησε το γκρίζο και η ενότητα νίκησε τον διχασμό. Από τις 25 Ιουνίου συνεχίζουμε το σημαντικό έργο που ξεκίνησε το 2019, για το καλό όλων των Ελλήνων και με οδηγό τη σχέση εμπιστοσύνης που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει μαζί τους. Χωρίς αλαζονεία και έπαρση, αλλά με ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική και συνεχή βελτίωση. Με κινητήρια δύναμη το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030, και με πίστη στις δυνατότητες του λαού μας να διεκδικεί και τελικά να κατακτά ένα καλύτερο «αύριο». Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές που έρχονται, αποφασίζουν και συνεχίζουν, με κυβέρνηση τη  Νέα Δημοκρατία, σταθερά, τολμηρά, μόνο μπροστά»…!

* Ο κ. Δημήτρης Κούβελας είναι Βουλευτής Ν.Δ, Α’ Θεσσαλονίκης 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ