today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Ο Πούτιν χαιρέτισε τα “νέα κέντρα εξουσίας” στην ομιλία του στο Ουζμπεκιστάν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε σήμερα τα “νέα κέντρα εξουσίας” στην ομιλία του στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης που διεξάγεται στην Σαμαρκάνδη, στο Ουζμπεκιστάν, σε μια στιγμή που οι σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση είναι εξαιρετικά τεταμένες.

“Ο αυξανόμενος ρόλος των νέων κέντρων εξουσίας (…) γίνεται ολοένα και πιο προφανής”, σημείωσε ο Πούτιν στην ομιλία του, κατά την οποία υπογράμμισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στις χώρες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, σε αντίθεση με αυτή των Δυτικών, στηρίζεται σε αρχές “που στερούνται οποιουδήποτε εγωισμού”.

“Είμαστε ανοιχτοί στην συνεργασία με ολόκληρο τον κόσμο”, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

“Η πολιτική μας στερείται οποιουδήποτε εγωισμού. Ελπίζουμε ότι οι άλλοι (…) θα διεξάγουν την πολιτική τους βάσει των ίδιων αρχών, θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα όργανα του προστατευτισμού, τις παράνομες κυρώσεις και τον οικονομικό εγωισμό”, πρόσθεσε, σε σαφή αναφορά του στις δυτικές χώρες.

Η Ρωσία επιδιώκει τους τελευταίους μήνες να ενισχύσει τους δεσμούς της με τις ασιατικές χώρες καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από τη Δύση μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ