today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Aυστηρότερα μέτρα τίθενται σε ισχύ στη Σεούλ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Η Νότια Κορέα θα επιβάλει αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στην πρωτεύουσα Σεούλ και τις γύρω περιοχές, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν το μεγαλύτερο κύμα της επιδημίας κορονοϊού που έχει ξεσπάσει στη χώρα εδώ και εννέα μήνες.

Η απόφαση ελήφθη αφού η κυβέρνηση επέβαλε πρωτόγνωρα μέτρα χθες Σάββατο, σε μια χώρα που αρχικά θεωρούνταν ότι έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία την covid-19 χάρη σε μια ευρεία στρατηγική διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης επαφών.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε 631 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το προηγούμενο 24ωρο, ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Φεβρουάριο και τις αρχές Μαρτίου, όταν η επιδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της στη χώρα. Πλέον στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί συνολικά 37.546 κρούσματα και 545 θάνατοι.

Το νέο κύμα των μολύνσεων έχει ανεβάσει σε αριθμό ρεκόρ (7.873) τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το KDCA, εγείροντας ανησυχίες καθώς ο αριθμός των νοσοκομειακών κλινών μειώνεται.

Πολλά από τα πρόσφατα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Σεούλ όπου από χθες επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, βάσει της οποίας τα περισσότερα καταστήματα, μπαρ κι εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στις 21:00 για διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ τα βράδια μειώνεται η συχνότητα των μέσων μεταφοράς κατά 30%.

Βάσει των μέτρων που υιοθετήθηκαν σήμερα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις περισσοτέρων από 50 ατόμων και επιβάλλονται πιο αυστηροί όροι στον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές και των μαθητών στις σχολικές τάξεις. Παράλληλα νέοι περιορισμοί θα ισχύουν για τα γυμναστήρια και τα μπαρ καραόκε, μετέδωσε το Yonhap.

Οι νέοι περιορισμοί θα ισχύουν τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες, ως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με το πρακτορείο News1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ