today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων και η μεγάλη αγωνία του Αλ.Τσίπρα

Να μην «κατρακυλήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%, ενόψει της δύσκολης θερινής περιόδου. Αυτός είναι ο κρυφός φόβος του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εμφανίζεται να πιέζεται από τις ισχυρές εσωκομματικές φράξιες για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, πριν να είναι πολύ αργά…

Του Κώστα Πασίση

Η δημοσκόπηση της pulse είναι «κόλαφος» για την Κουμουνδούρου και αυτό επειδή ένα σχεδόν χρόνο μετά τις εκλογές, η ΝΔ έχει την απόλυτη πρωτοκαθεδρία στο πολιτικό σκηνικό, ενώ ο αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να πέσει σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα, για κόμμα που βρίσκεται στα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Υπό το πρίσμα αυτό η αγωνία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει κτυπήσει «κόκκινο». Η διαφορά είναι τεράστια, άνω των είκοσι ποσοστιαίων μονάδων και τα επιμερους ευρήματα δεν προμηνύουν τίποτε …ελπιδοφόρο.

Ενδεχομένως κάποια από τις επόμενες μετρήσεις να δείξει το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και κάτω από το υποτιθέμενο «μτετοναρισμενο» 22% που κινείται σήμερα η Κουμουνδούρου, αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι ένα ποσοστό, της τάξεως του 20% έως 25% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει με θετικό μάτι τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν οι έρευνες κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Ένα στοιχείο που δεν αμφισβητούν ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά πάνελ, όταν καλούνται να δικαιολογήσουν τη μεγάλη διαφορά που χωρίζει τη ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ.
Το άγχος του Αλέξη Τσίπρα είναι εμφανές και αυτό προκύπτει από την απόφαση του, να ακολουθήσει κατά πόδα το πρόγραμμα Μητσοτάκη.

Έτσι, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ άφησε το προστατευτικό «καβούκι» της Κουμουνδούρου και πήγε στην Ερμού, συναντήθηκε με τη ΔΟΕ, πήγε στα Σπάτα και προ ημέρων επισκέφθηκε και τη Ρόδο…

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είναι περισσότερο «πιεσμένος» και από τις τελευταίες ημέρες του στο Μαξίμου, όταν είχε αντιληφθεί την επερχόμενη καταστροφή.
Ένα χρόνο μετα τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει αντιπολιτευτικό βηματισμό, δεν έχει αξιόπιστο αφήγημα. Δεν έχει τίποτε, εκτός από …προβλήματα και έναν …άπαιχτο Μητσοτάκη ο οποίος έχει τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων στην πολιτική σκακιέρα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με δυο μεγάλες κρίσεις.
Δυο ασύμμετρες απειλές, όπως το μεταναστευτικό και ο κορωνοιός που όμως μετατραπήκαν σε ευκαιρίες για να ξεχωρίσει η ηρα(ζιζάνιο) από το σιτάρι.
Επιπλέον τις τελευταίες ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα είδαν την προσπάθεια τους να αλλάξουν τα δεδομένα, μέσω του προγράμματος του Ζαππείου, να πέφτει στο κενό, καθώς οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη.
Στο ερώτημα, σε τι μπορεί να ελπίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο μέλλον, η απάντηση είναι δύσκολη.
Ωστόσο, ένας εκ των συνομιλητών του, υποστηρίζει ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αντιληφθεί ότι το καράβι κατευθύνεται στα βράχια και ετοιμάζεται να του αλλάξει πορεία…

Με βάση αυτή τη διαπίστωση, λέγεται ότι θα επιχειρήσει την αντεπίθεση του από τη ΔΕΘ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπου θα παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα, με έμφαση στην προσέγγιση της μεσαίας τάξης, που ως Πρωθυπουργός ισοπέδωσε με την άγρια φορολόγηση της.

Επίσης ευελπιστεί ότι το Φθινόπωρο, θα έχει ολοκληρωθεί και ο μετασχηματισμός του κόμματος σε σοσιαλδημοκρατικό και φορώντας μια νέα …ελκυστική μάσκα, θα επιχειρήσει να «πλανέψει» την κοινή γνώμη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ