today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

ΠΟΕ: Με αρωγό την τεχνολογία οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων

Με την αξιοποίηση εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), όπως επισημαίνει η ίδια σε ανακοίνωση της.

Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι την πρώτη χρονιά της νέας χιλιετηρίδας και μετά την προ ολίγων μηνών ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από τη γενοκτονία των ποντίων «ο πολιτικός αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση» της, συνεχίζεται ενισχυμένος και «με τον επιπλέον στόχο, να συνδράμουμε ώστε η ανθρωπότητα να απαλλαγεί από το έγκλημα της Γενοκτονίας».

«Η πανδημία που ενέσκηψε άλλαξε άρδην μαζί με την καθημερινότητά μας τον προγραμματισμό για τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης ενόψει της 19ης Μαΐου» τονίζει η ΠΟΕ και επισημαίνει ότι για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, η ίδια είχε προβάλει με σαφήνεια το σύνθημα «πρώτα η ζωή». Τονίζει, ότι σε αυτό το πλαίσιο «είναι προφανές πως ο προγραμματισμός για τις φετινές εκδηλώσεις έχει αλλάξει, καθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση των μεγάλων συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

«Αξιοποιώντας, ωστόσο, και τις εφαρμογές της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας θα τιμήσουμε, όπως οφείλουμε την 19η Μαΐου, τηρώντας το χρέος μας, προσαρμοζόμενοι στη διαμορφούμενη κατάσταση» συνεχίζει η ΠΟΕ και προσθέτει:

«Η 19η Μαΐου θα είναι φέτος διαφορετική, όμως ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε το χρέος μας και τον αγώνα μας για αναγνώριση της Γενοκτονίας μένει πάντοτε ίδιος. Με την ίδια ευθύνη θα τιμήσουμε και φέτος την ημέρα μνήμης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ