Η τιμωρία της αλαζονείας δια της κάλπης

Χωρίς πρόσωπο

2564

“ Προ συντριβής ηγείται ύβρις, προ δε της πτώσεως υπερηφάνεια.” Παροιμίες Σολομώντος ιστ 18.

Και οι κυβερνώντες τα εξάντλησαν και τα δύο και την ύβρη και την υπερηφάνεια και άλλα πολλά όπως την αλαζονεία, την απαξίωση , την κοροϊδία , το μανιπουλάρισμα και έτσι όπως είχαν μεθύσει από την εξουσία και τα αρώματα της, κατέβαιναν τα σκαλιά της τρεκλίζοντας, μόνο που δεν το είχαν συνειδητοποιήσει και το άνοιγμα της κάλπης, ήταν για αυτούς ένα συναπάντημα στη στροφή της σκάλας, με τον εαυτό τους μπροστά στον καθρέφτη, μετά από καιρό κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο σοκ.

Γράφει η Μαρία Ε.Δημητρίου

Γιατί αντίκρισαν την πραγματικότητα όχι όπως την φαντασιώνονταν αλλά στην αληθινή της μορφή, όπως την βλέπει ο λαός, που δεν τους ψήφισε …

Την ίδια ψυχρολουσία με τους κυβερνώντες δέχτηκε και ο πρώην εταίρος τους Πάνος Καμένος που θυμήθηκε πολύ αργά να κατέβει από το άρμα της εξουσίας και να το παίξει Μακεδονομάχος, με την πρόφαση ότι έπρεπε να στηρίξει την κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια …. αλλά και το Ποτάμι που πολύ πρόθυμα, την κρίσιμη στιγμή έβαλε πλάτη και στήριξε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και οι δύο τελευταίοι εξαφανίστηκαν σχεδόν, όχι πια δημοσκοπικά αλλά επί του πρακτέου.

Γιατί όλοι αυτοί έκαναν έναν τεράστιο λάθος. Υποτίμησαν τη βούληση του Ελληνικού λαού που αφορούσε ένα τόσο ευαίσθητο, εθνικό θέμα . Βούληση, η οποία εκφραζόταν μέσα από τα συλλαλητήρια και χαρακτήριζαν συλλήβδην ως φασίστες και ακροδεξιά στοιχεία, τα εκατομμύρια που μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονική αρχικά και στο Σύνταγμα αργότερα, ζητώντας να μην υπογράψουν για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και για την μη επικύρωση της συμφωνίας από την Ελληνική βουλή αργότερα.

Μόνιμη επωδός τους ήταν να αποτιμούν την κοσμοπλημμύρα που μαζευόταν κάθε φορά στα συλλαλητήρια σε μερικές χιλιάδες και να χαρακτηρίζουν γραφικούς όσους διαδήλωναν. Μάλιστα, την Κυριακή εκείνη,την ώρα που υπογραφόταν η συμφωνία παράδοσης του ονόματος στις Πρέσπες, σημειώθηκαν επεισόδια στο χωριό Πισοδέρι της Φλώρινας όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας με ξύλο και χημικά εμπόδισε τους διαδηλωτές να φτάσουν στο χωριό ψαράδες.

Ήταν τότε που ο κύριος Κοτζιάς από τους πρωταγωνιστές και κύριος ενορχηστρωτής της παράδοσης του ονόματος, όταν ενημερώθηκε για τις αντιδράσεις των κατοίκων και τα επεισόδια, μειδίασε ειρωνικά “ από το 1.000.000 φτάσταμε στις 4.000 ” είπε .

Όλοι αυτοί ήταν πεπεισμένοι ότι η μνήμη του Έλληνα είναι ασθενής και μέχρι να έρθει η ώρα της κάλπης το όλο θέμα θα έχει πια ξεχαστεί. Πίσω από τα τείχη που είχαν κτίσει με τους κλειστούς δρόμους στην Ηρόδοτου Αττικού, κλεισμένοι στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο , αποκομμένοι από την κοινωνία, εξύφαιναν από την επομένη το σχέδιο της αντεπίθεσης τους και στόχευαν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης με το γνωστό “σκάνδαλο” με το κωδικό όνομα Novardis.

Πίστευαν ότι μπορεί να κατευθύνουν τη σκέψη του λαού και με γκεμπελικές μεθόδους να κατατροπώσουν τους αντιπάλους τους . “ Εάν πεις ένα αρκετά μεγάλο ψέμα και συνεχίσεις να το επαναλαμβάνεις, οι άνθρωποι τελικά θα το πιστέψουν”.Ιωσήφ Γκέμπελς. Γερμανός πολιτικός, υπουργός προπαγάνδας και στενός συνεργάτης του Χίτλερ.

Ήταν σχεδόν σίγουροι ότι θα επαναλαμβανόταν το 2015, όταν ο λαός τους ξαναψήφισε, μετά τα τόσα αποδεδειγμένα ψέματα περί καταγγελίας των μνημονίων και παρά την μετατροπή του περιβόητου δημοψηφίσματος από Όχι σε Ναι. Εξαπατώντας τους δικούς του ψηφοφόρους. Είχαν πείσει τον εαυτό τους ότι ο λαός θα τους συγχωρούσε τα πάντα και νόμιζαν ότι είχαν αποκτήσει το χάρισμα να χειραγωγούν τα πλήθη.

Μια κυβέρνηση που στάθηκε ασυνεπής σε ότι είχε προεκλογικά εξαγγείλει . Δεν κατήργησε τον Ένφια, δεν έσκισε τα μνημόνια. Το σκίσιμο των μνημονίων υπήρξε και μια προεκλογική εξαγγελία των Ανεξάρτητων Ελλήνων ( και ο λόγος που δημιουργήθηκε τότε το κόμμα τους) μόνο που στα ψιλά γράμματα του καταστατικού τους στη σελίδα 18 , όπως κάνουν και οι τράπεζες με τα δάνεια, υπήρχαν οι έξι όροι και προϋποθέσεις για να γίνει αυτό, που απαιτούσε χρονοβόρες διαδικασίες και άν ….. Αυτά όμως δεν τα έλεγαν δημοσίως γιατί μετά ποιος θα τους ψήφιζε; Έλεγαν μόνο αυτά που ήθελε ο κόσμος να ακούσει και έτσι υφάρπαξαν την ψήφο του .

Παρουσίασαν ένα διαφορετικό πρόσωπο και στάτους που δεν ταίριαζε με τα πιστεύω τους. Ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά, ανέλιξη της συζύγου σε πανεπιστημιακούς θώκους με γρήγορες διαδικασίες , βόλτες με κότερα και διακοπές σε βίλες, ήταν το καινούργιο πρόσωπο. Μια αριστερή κυβέρνηση που εναγκαλίστηκε τη φιλοσοφία του αντιπάλου . Τι παραδεχόταν με αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα; Ποιο πρότυπο πλάσαρε υιοθετώντας αυτό τον τρόπο ζωής ; Ότι το δικό της φιλοσοφικό πρελούδιο ήταν άχρηστο και είχε ανάγκη να λοξοδρομήσει . Χωρίς να το καταλαβαίνουν είχαν γίνει αντιγραφείς, γιατί λοιπόν ο κόσμος να μην επιλέξει το πρωτότυπο; Αλλά ούτε αυτό ήταν σε θέση να το αντιληφθούν…

Όπως δεν αντιλήφθηκαν ότι το θράσος και το ύφος που αντιμετώπιζαν τους αντιπάλους τους δεν ήταν αποδεκτό. Η επίθεση του κ Πολάκη στον υποψήφιο τότε και νυν ευρωβουλευτή και συνάδελφο του κ Κυμπουρόπουλο ήταν απαράδεκτη από όλες τις απόψεις . Η έπαρση όμως της εξουσίας δεν τους άφηνε να το διακρίνουν.

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλές περιπτώσεις που φέρθηκαν με έπαρση απέναντι στους αδύνατους . Όπως η απάντηση που έδωσε ο Πρωθυπουργός σε μία πυρόπληκτη γυναίκα στο Μάτι κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους κατοίκους το Νοέμβριου του 2018 όταν διαμαρτυρόταν για τα επιδόματα που δεν τους δόθηκαν για βοήθεια “ Ε και να τα έπαιρνες αυτά τα 2.000 ευρώ τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες .” ……..Καμία ένδειξη συμπαράστασης, καμία ενσυναίσθηση, δεν στα δίνουμε για να μην τα ξοδέψεις ….

Αντίθετα η κυβέρνηση αυτή υπήρξε πολύ φιλική με τους τρομοκράτες, ψηφίζοντας νόμους που τους επιτρέπουν να παίρνουν άδειες, παρότι έχουν σκοτώσει 11 συνανθρώπους μας και δεν έχουν δείξει ίχνος μεταμέλειας για τις πράξεις τους . Ο περιβόητος νόμος Παρασκευόπουλου άδειασε τις φυλακές και αύξησε την εγκληματικότητα κατακόρυφα.

Να μην ξεχνάμε και την προσφιλή τακτική του κάθε που πλησίαζαν εκλογές έκανε και ένα άνοιγμα προς τον θρησκευόμενο κόσμο πότε πετώντας περιστέρια στα Θεοφάνεια και πότε πηγαίνοντας στην Ανάσταση όντας Άθεος. Πρόσφατα μάλιστα δήλωσε ότι η δική τους ιδεολογία βρίσκεται πιο κοντά στον Χριστό από όσους κάνουν κριτική στον Σύριζα …
Μια καλοστημένη παράσταση για αφελείς.

Όμως αυτό που προκάλεσε το βατερλώ της κυβερνήσης στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής ήταν χωρίς αμφιβολία η ανάμνηση εκείνης της Κυριακής τον περασμένο Ιούνιο όταν ο πρωθυπουργός υπέγραψε εν καιρώ ειρήνης μια συμφωνία που μόνο ως ηττημένος πολέμου θα είχε πιθανότητα να υπογράψει και πάλι με βαριά καρδιά …αλλά εκείνος συμμετείχε αυτοβούλως και πανηγυρίζοντας.

Περιχαρής ο πρωθυπουργός στις 17 Ιουνίου του 2018 όταν υπέγραφε την
παραχώρηση του ονομάτος της Μακεδονίας και ταυτόχρονα τη Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους Σλάβους που ήρθαν στην περιοχή τον έκτο αιώνα μ.χ είχε πει το χαριτωμένο εκείνο “ ήταν σαν τραπέζι γάμου ” δείχνοντας με την αφέλεια του πόσο εκτός χρόνου και τόπου βρισκόταν.

Οι εκλογές της 26ης Μαίου έδειξαν γιατί η κυβέρνηση αρνιόταν επίμονα ένα δημοψήφισμα για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας . Οι εκλογές άργησαν σχεδόν ένα χρόνο γιατί κάποιοι στάθηκαν φρουροί και στυλοβάτες αυτής της κυβέρνησης . ‘Ολοι πήραν αυτό που τους αξίζει αλλά η ζημιά έχει γίνει.
Στον πρόσφατο διαγωνισμό για τη Γιουροβίζιον ακούγαμε όλοι τις επιτροπές των χωρών να πριμοδοτούν το κρατίδιο των Σκοπίων κα να το αποκαλούν με το όνομα που του παραχώρησε η Ελληνική κυβέρνηση. Η Ελληνική κυβέρνηση όχι όμως και ο Ελληνικός λαός …

Ο κ Τσίπρας εκ των πραγμάτων πια προκυρήσσει εθνικές εκλογές και πιστεύει ότι έχει τα περιθώρια να ανατρέψει το αποτέλεσμα γι αυτό και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να μεταπείσει τους Έλληνες.

Στις 17 Ιουνίου κλείνει ένας χρόνος από τη συμφωνία των Πρεσπών όμως όπως έλεγε και ο Μένανδρος “ Κανένας δε μπορεί να αποφύγει την τιμωρία για την αλαζονεία του”