today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Ανεβάζω θερμοκρασία – Έχω πυρετό. Συγγνώμη. Δεν ξέρω τι λέω

Γράφει ο Σπύρος Λάμπρου

Μπήκε χειρουργείο. Τι να κάναμε. Δεν γινόταν αλλιώς. Να βγει να ναι καλά μόνο έλεγα εκεί που καθόμουν στον διάδρομο. Μισή ώρα μετά βγήκε ένα παλικάρι. Πάμε καλά μου είπε. Δώσε 20 ευρώ. Μετά από μια ώρα ξαναβγήκε. Ακόμη 20 ευρώ. και 20 για τα άλλα παιδιά μου λέει. Καλό θα είναι να τα δώσετε. Είχα δώσει όμως και για την αναισθησιολόγο. Μόλις τα πήρε μου είπε… μη σε νοιάζει θα τον προσέξω. Όμως και ο γιατρός που μας τον πρόσεξε… ήθελε κ αυτός κάτι. Για να τον προσέξει… Αυτό δεν μας το είπε. Το καταλάβαμε εμείς από την γραμματέα του πριν μπούμε.

Βρε παιδιά… μια γιαγιά είμαι και μεγαλώνω με τον παππού τα εγγόνια μου γιατί χάσαμε τους γονείς τους από καρκίνο τους είπα. Δεν έχω λεφτά…

Από κάπου πρέπει να λείψουν ρε γιαγιά μου απάντησε το παλικάρι. Γιατί να λείψουν από μένα….

Λίγες μέρες μετά σε ένα άλλο νοσοκομείο… έπρεπε ο παππούς να αλλάξει βαλβίδα… Ο γιατρός δεν ζήτησε λεφτά. Αλλά μόλις είδε ότι δεν έβαζε και ο παππούς το χέρι στην τσέπη… του ζήτησε να πάει στην διπλανή πόρτα γιατί ο ίδιος δεν προλαβαίνει. Πήγε και στην δίπλα και στην πιο δίπλα πόρτα. Και τελικά βρέθηκε γιατρός. Αλλά ο παππούς είπε… ας δώσω κάτι… γιατί αλλιώς… δεν θα με προσέξουν. Τον πρόσεξαν όμως. Δόξα τω Θεώ. 3 συντάξεις τους έδωσε. Μην πούμε και ψέματα.

Άλλωστε θα χρειαστεί να τον εξετάσει ξανά ο γιατρός. Αν δεν έδινα κάτι…θα με πρόσεχαν;;;  ρώτησε…

Τον μάλωσα. Μου λέει, ρε συ μη σκας. Τα εγγόνια να ναι καλά. Που δεν έχουν ακόμη δάσκαλους, Νοέμβρη μήνα… Να χαμε δυο ευρώ στην άκρη να πηγαίναμε σ ένα ιδιωτικό νοσοκομείο όπως πάνε οι πλούσιοι. Να χαμε δυο ευρώ… να στέλναμε τα παιδιά σ ένα ιδιωτικό καλό σχολείο. Σαν αυτό που στέλνουν τα παιδιά τους οι σπουδαγμένοι. Αυτοί που μου έκοψαν την σύνταξη. Που μου φορολόγησαν το σπίτι που έφτιαξα με τα χέρια μου. Που μου λένε ότι τα δημόσια είναι πολύ καλά αλλά τα παιδιά τους είναι στα ιδιωτικά. Αυτοί που τάχα μου υποστηρίζουν κόκκινες, μπλε, πράσινες σημαίες αλλά τελικά… αλλάζουν τα χρώματα όπως τις γάζες που άλλαζα εγώ στο νοσοκομείο. Αλλά πάμε καλυτέρα όμως. Αυτή τη φορά τις γάζες δεν τις πήραμε απ το σπίτι. Τις είχε το νοσοκομείο…

Τα περιστατικά είναι πραγματικά αλλά τώρα που έβαλα ένα θερμόμετρο… έχω πυρετό. Οπότε μην τα λαμβάνετε υπόψιν σας. Έχω πυρετό. Συγγνώμη. Δεν ξέρω τι λέω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ