today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Η πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς αμφιβολία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πιο εμφατικό τρόπο , εντός του κοινοβουλίου , σκιαγράφησε τον τρόπο που θα κινηθεί αντιπολιτετυτικά η ΝΔ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο στόχος είναι σαφής και είναι να καταδειχθεί η <<πολιτική μετάλλαξη >> του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας έχουν μεταλλαχθεί πολιτικά και μάλιστα αυτό αποτελεί συνειδητή επιλογή και οι λόγοι είναι δύο .

Ο πρώτος είναι για να γίνουν αρεστοί στους Ευρωπαίους εταίρους ( εξ ου και ο όρος το παιδί για όλες τις δουλειές που χρησιμοποίησε στην βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ) και ο δεύτερος για να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στη εξουσία.

Αυτή η πολιτική <<μετάλαξη>> του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει καμμία σχέση με το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από την <<πρώτη φορά αριστερά >> θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ΝΔ .Που συνίσταται αυτή η μετάλλαξη του κυβερνώντος κόμματος ?

Τα παραδείγματα πολλά :

  • Τα <<ματωμένα >>πλεονάσματα μετατράπηκαν σε δύο μόλις χρόνια σε υπερπλεονάσματα,
  • η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μετατράπηκε σε φοροεπιδρομή στην μεσαία τάξη τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Το κίνημα <<δεν πληρώνω >> μετατράπηκε σε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, σε αύξηση της προκαταβολής φόρο , σε εισφορά αλληλεγγύης και σε έκατκτη εισφορά.
  • Ακόμη και οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού στους συνταξιούχους για μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων, μετατράπηκε σε κατάργηση του ΕΚΑΣ και μάλιστα οριζόντια και στις περικοπές των συντάξεων αλλά και την μείωση του αφορολόγητου .
Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως σημαία την πάταξη της διαπλοκής δημιούργησε δικό του κομματικό κράτος μέσω των προσλήψεων ενώ για πρώτη φορά είδαμε κυβερνητικά στελέχη να σχολιάζουν αποφάσεις του πιο ανεξάρτητου θεσμού της χώρας που είναι η δικαιοσύνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που γέμιζε τις πλατείες και ήταν υπέρ των συλλαλητηρίων κατά των κυβερνητικών πολιτικών, χαρακτηρίζει τώρα ακροδεξιούς, γραφικούς και φασίστες όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για την ονομασία των Σκοπίων.
Τέλος το γεγονός ότι η χώρα μας φάνηκε να είναι <<επισπεύδουσα >> στο κλείσιμο της συμφωνίας με την γειτονική χώρα είναι ένα ακόμη παράδειγμα πολιτικής μετάλλαξης. Ακολουθούν κατά σειρά που εμφανίζονται στην επικαιρότητα ο διαχωρισμός εκκλησίας –κράτους αλλά και το <<σπάσιμο>> της Β Περιφέρειας της Αθήνας για καθαρά κομματικούς λόγους.
Αν όλα αυτά δεν είναι πολιτική μετάλλαξη, τότε τι είναι ?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ