today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Το μοναδικό και ανεπανάληπτο know how Τσίπρα στον… εξευτελισμό!

Η περίπτωση της Ελλάδας από το 2015 και μέχρι σήμερα, προφανώς απασχολεί τους αναλυτές του… παρόντος και σίγουρα θα απασχολήσει τους ιστορικούς του μελλοντος.

Του Λουκά Γεωργιάδη*

Η… μοναδική συγκυρία να κυβερνάται η χώρα από ένα συνονθύλευμα ιδεοληπτικών, τεμπέληδων, ψευτών, ανότων και “ψεκασμένων”, δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους αυτούς που ασχολούνται με την ιστορία και την πολιτική επιστήμη. Η χώρα μας δεν έχει γνωρίσει τέτοιας ποιότητας πολιτικό προσωπικό που να ασκεί τη διακυβέρνηση και μάλιστα σε περίοδο μοναδική και ιδιαίτερη.
Η σημερινή… μη κυβερνητική οργάνωση που ανδρώθηκε μέσα από τις… κρεμάλες, τις μούντζες, τις κατάρες και την… αγανάκτηση των ετών 2010-2014, πνέει τα λοίσθια. Έσκαψε τον λάκκο στους άλλους, αλλά ήδη έχει πέσει μέσα η ίδια. Μια ομάδα αριστερών ψευτοεπαναστατών μέσα από την ασφάλεια των παροχών της αστικής δημοκρατίας φαλκίδευσε το μέλλον της χώρας, κονιορτοποιεί και φτωχοποιεί τους πολίτες της, διαλύει δομές, αποδομεί θεσμούς. Οι ευθύνες του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πλέον βαρύτατες. Παραμένει θεατής σε μια πολιτική απάτη που συντελείται εδώ και 4 χρόνια. Η πορεία των Τσίπρα-Καμμένου προς τα… Τάρταρα φαίνεται ότι θα συμπαρασύρει και πολλούς άλλους!
Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου δίνει καθημερινό ρεσιτάλ… ψεύδους και “διδάσκει” αήθεια, αναδεικνύοντας το έλλειμμα μόρφωσης του και υπερτονίζοντας το… πλεονέκτημα της διαχειριστικής ανοησίας του. Ο τύπος που δίχασε τη χώρα το 2015 με το αχρείαστο δημοψήφισμα, λίγο πριν υπογράψει το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, διατείνεται τώρα ότι ήταν… λάθος! Προηγουμένως, είχε καταφέρει να πείσει… αθώους πολίτες ότι θα… έσκιζε τα μνημόνια! Ξεφτίλισε σχεδόν 3.500.000 ψηφοφόρους του ΟΧΙ, αυτοεξευτελιζόμενος. Πώρωσε τις… ορδές των “εξαπατημένων” και ένα μήνα μετά υπέγραψε το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο που οφείλεται στα εγκλήματα της ομάδας Τσίπρα-Καμμένου-Βαρουφάκη-Λαφαζάνη του πρώτου εξαμήνου 2015.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαμε 2.126.327 ψηφοφόρους που… επιβράβευσαν το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου το οποίο ακολούθως ανέβασε τα επίπεδα… απάτης, απαλλαγμένο από τα βαρίδια των Βαρουφάκη και Λαφαζάνη. Οι συμπολίτες μας δια της ψήφου έδειξαν ότι γουστάρουν να μας κυβερνούν πολιτικοί απατεώνες με… πατέντα. Και βέβαια, τέτοιοι απατεώνες δεν αφήνουν την ευκαιρία χαμένη. Ας πρόσεχαν οι… εξαπατημένοι ψηφοφόροι τι ψήφιζαν. Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Σήμερα αυτοί οι απατεώνες έχουν φορτώσει στον ελληνικό λαό άμεσα και έμμεση ζημιά 400 δισ. ευρώ για τις επόμενες δεκαετίες, φτωχοποιώντας τη μικρομεσαία τάξη, διαλύοντας τους αδύναμους και εξευτελίζοντας τους πάντες. Ταυτόχρονα, ακρωτηριάζουν εθνικά τη χώρα βγάζοντας τα χειρότερα κόμπλεξ τους από τη χαμένη μάχη του Εμφυλίου που αν είχε διαφορετική έκβαση θα μας είχε μετατρέψει σε μια χειρότερη Αλβανία του Χότζα.

Εκτός από την απάτη του 2015 και το mea culpa Τσίπρα για το δημοψήφισμα, έχουμε και άλλα απίστευτα. Για παράδειγμα, ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου δηλώνει διατεθειμένος να υπερασπιστεί τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος, υπέγραψε τα στοιχεία που είχαν επικυρώσει οι εταίροι-δανειστές μήνες πριν αναλάβει τα ηνία της αρχής και αφού είχε υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο από την κυβέρνηση Παπανδρέου! Τα απωθημένα κάποιων τυχοδιωκτών ερυθρού και γαλάζιου χρώματος έφτιαξαν τα σενάρια συνωμοσίας για το “φούσκωμα” του ελλείμματος το 2009, συντηρώντας ένα θέμα το οποίο ξεπερνά τα όρια της κοινής λογικής και αναδεικνύει τα όρια της ανθρώπινης βλακείας.

Σήμερα είμαστε στο σημείο εκείνο όπου οι μεν πολίτες έχουν πάθει ανοσία από τα πρωτοφανή ψέματα δύο τυχοδιωκτών που βρέθηκαν στην εξουσία… κατά λάθος. Ο Τσιπροκαμμενισμός είναι η εσχατιά της παρακμής για μία χώρα που από το 2015 έπρεπε να βρει τον δρόμο της, αλλά ατύχησε να πέσει σε… ντουβάρια. Διέλυσαν οικονομικά τη χώρα, δοκιμάζουν κεκτημένα και σταθερές της εξωτερικής μας πολιτικής, κουρελιάζουν την ανθρώπινη λογική, αυθαδιάζουν, προκαλούν θρασύτατα. Έχουν πλάσει τη δική τους κανονικότητα μέσα από ανώμαλες καταστάσεις. Μέσα από τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου τους ισοπεδώνουν την έννοια της ανθρώπινης λογικής. Είναι ανόητοι; Μάλλον όχι. Η… καρέκλα και τα προνόμια της αστικής δημοκρατίας είναι πλέον αυτοσκοπός τους. Ας πρόσεχαν τα κορόδα που τους ψήφισαν. Αλλά και πάλι, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Αν δεν τους ψήφιζαν, θα μαθαίναμε ποτέ τι σημαίνει Αριστερά αλλά και το khnow how παγκοσμίου εμβέλειας ενός ανεπανάληπτου τυχοδιώκτη που ξέρει μόνο να εξευτελίζει τον λαό… αυτοεξευτελιζόμενος;

*Ο Λουκάς Γεωργιάδης είναι Δημοσιογράφος – Οικονομολόγος
e-mail: [email protected]
Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis
Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo
LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ