today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Η Εξαχρείωση, της Εξαρχείωσης, την Εξαγρίωση, ω ΣΥΡΙΖΑ!

Του Βαγγέλη Μωυσή

Η ενέδρα που στήθηκε προ ημερών σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη με ορμητήριο το «άσυλο» του ΑΠΘ, αποτελεί σύμπτωμα επιδείνωσης της… Εξαρχείωσης που εξαπλώνεται σαν επιθετικό νόσημα στην Ελλάδα, χωρίς ουσιαστική αντίσταση.

Οι κουκουλοφόροι έδρασαν με συντονισμό και ταχύτητα παραστρατιωτικής ομάδας. Έστησαν ταχύτατα οδοφράγματα. Σταμάτησαν την κυκλοφορία. Όχι μόνο το λεωφορείο των ΜΑΤ, αλλά και αυτοκίνητα πολιτών. Και μόλις ο «στόχος» ακινητοποιήθηκε, εξαπέλυσαν καταιγισμό εμπρηστικών βομβών.

Πρόκειται για κομβική στιγμή της επιδημίας της «Εξαρχείωσης», δηλαδή της μετάδοσης του αναρχοϊού των Εξαρχείων και της αποθράσυνσης των κουκουλοφόρων, που κλιμακώνεται σε πλήρη αναλογία με την κυβερνητική ανοχή.

Βλέπετε, αυτό που δεν έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα, είναι πως η διμοιρία που φρουρεί το τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, έχει δεχθεί επιθέσεις, με πέτρες και μολότοφ άλλες 5-6 φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Αυτή όμως, ήταν η πρώτη φορά που η πρόθεση ήταν αδιαμφισβήτητα δολοφονική. Και τόσο εξόφθαλμη η χλεύη έναντι της έννομης τάξης, από το ίδιο το κράτος που είναι συνταγματικά υποχρεωμένο να τη διασφαλίζει… Χλεύη δια της απουσίας, της αδράνειας, της ανοχής…

Το φαινόμενο βέβαια είναι πανελλαδικό.

Να θυμηθούμε τον καταιγισμό από μολότοφ στο Α.Τ. Πεύκης τον Οκτώβριο του 2017;

Να θυμηθούμε την επίθεση με μολότοφ στις Φυλακές του Βόλου τον Φεβρουάριο του 2018;

Τη μολότοφ σε εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη τον Ιανούαριο του 2018;

Τις αλλεπάλληλες επιθέσεις με μολότοφ στην Πάτρα μήπως; Στην Κυπριακή φοιτητική παράταξη «Πρωτοπορία», σε αστυνομικούς μετά από πορεία υπέρ του βομβιστή και παρ`ολίγον δολοφόνου του Λουκά Παπαδήμου και πρόσφατα στα γραφεία της ΔΕΗ;

Και βέβαια, η «Εξαρχείωση» δεν εκδηλώνεται μόνο με την αυξανόμενη συχνότητα καταιγισμών μολότοφ, ανά την Ελλάδα, από ομάδες «γνωστών-αγνώστων» που έχουν ζηλέψει τις «δόξες» των συντρόφων τους από τα original Εξάρχεια.

Συμπτώματα της «Εξαρχείωσης» είναι και οι δραστηριότητες του Ρουβίκωνα.

Συμπτώματα της ίδιας νόσου είναι και τα αυξανόμενα κρούσματα στοχοποίησης καθηγητών, φοιτητών και άλλων προσώπων, εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων, από ομάδες τραμπούκων που κολλάνε την ταμπέλα του «φασίστα» σε όποιον διαφωνεί με τις «προοδευτικές» ιδέες τους.

Συμπτώματα της ίδιας νόσου όμως, είναι και η αποθράσυνση της άλλης πλευράς, των ακροδεξιών τραμπούκων, που στοχοποιούν και επιτίθενται, άλλοτε σε ηλικιωμένους δημάρχους, άλλοτε σε ανυπεράσπιστους μετανάστες και άλλοτε σε αριστερούς ακτιβιστές…

Είναι λες και η «πρώτη φορά Αριστερά» επενδύει στην δια της «Εξαρχείωσης» …εξαχρείωση της ελληνικής κοινωνίας. Μια εξαχρείωση που πυροδοτεί τα πιο πρωτόγονα και απολίτιστα ένστικτα. Το μίσος, τη βία, την κλιμακούμενη εξαγρίωση εκείνων που έχουν ως κοινή αφετηρία αντίθετων ιδεών, την αδυναμία αναγνώρισης του δικαιώματος άλλων ανθρώπων να έχουν διαφορετική άποψη.

Και τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να εξυπηρετείται από αυτή την «Εξαρχείωση». Γιατί η εξαχρείωση.. δια της εξαγρίωσης και του κοινωνικού διχασμού, βοηθά συμπτωματικώς την αναζήτηση και συσπείρωση ακροατηρίου συνθημάτων τύπου «ή εμείς, ή αυτοί»…

Ξυπνάτε! Ξυπνάτε, γιατί… σκοτωνόμαστε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ