today-is-a-good-day
19.3 C
Athens

Το ηθικό πλεονέκτημα των… Μυλόπουλων

Η υπόθεση της δίωξης σε βάρος του επικεφαλής της «Αττικό Μετρό» και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου, για την εκ μέρους του πανεπιστημίου αγορά κτιρίου με «καπέλο» 9.000.000 ευρώ, έρχεται να μας θυμίσει κάτι σημαντικό: Πως η προσχώρηση και αριθμητική «κυριαρχία» του παλαιού… γνωστού ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν εξαντλείται στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά συνοδεύεται από τη μαζική προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ ενός πλήθους προσώπων που «ανελίχθησαν» επί ΠΑΣΟΚ και τώρα… αστράφτουν ως συμπρωταγωνιστές της κυβερνώσας Αριστεράς.

Του Βαγγέλη Μωυσή

Και βέβαια, κάθε τόσο, στην δική τους δραστηριότητα αποτυπώνεται και η πραγματικότητα για αυτό το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο, εννοείται, δε αφορά μόνο σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Δεν εξαρτάται δηλαδή, η προσέγγιση του παρόντος άρθρου, από το κατά πόσον ο κ. Μυλόπουλος ευθύνεται ή όχι για κάποιο αδίκημα, στο πλαίσιο της επίμαχης αγοραπωλησίας.

Αυτό είναι κάτι που ανέλαβε να διαλευκάνει η Δικαιοσύνη.

Δίνει όμως την αφορμή να θυμηθούμε, ότι ο Γιάννης Μυλόπουλος έχει απασχολήσει ξανά ως …εκπρόσωπος του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς, το δημόσιο λόγο.

Ως πρύτανης πρώτα βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για κακοδιαχείριση κονδυλίων και εν συνεχεία για σπάταλες εργασίες ανακαίνισης στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν δύο φορές έρευνες για τη διαχείριση στο ΑΠΘ. Μια τέτοια έρευνα κατέληξε και στις τελευταίες ποινικές διώξεις…

Στην πορεία, ο Γιάννης Μυλόπουλος εγκατέλειψε το καταρρέον ΠΑΣΟΚ (του οποίου πολιτευτής ήταν από το 2004) και στράφηκε για πολιτική στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ…

Αργότερα, ως πρόεδρος της ΕΡΤ3, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποχρεώθηκε σε παραίτηση, όταν καταφέρθηκε με τρόπο ανοίκειο προς τον ρόλο του, κατά του τότε προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη (σ.σ.: καθηγητής αντικειμενικότητας στη δημόσια τηλεόραση), ενώ είχε προηγηθεί άρθρο με το οποία εκθείαζε –φυσικά- τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ήταν η πρώτη φορά που η ΝΔ ζήτησε  (και πήρε) την παραίτησή του.

Και βέβαια, κάπου ενδιάμεσα, ο καθηγητής του ΑΠΘ που ως αριστερός αντιτάσσεται στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, είχε φροντίσει να πάρει εκπαιδευτική άδεια για να διδάξει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Μετά από όλα τα παραπάνω, Γιάννης Μυλόπουλος απόλαυσε ένα ακόμα δείγμα επιβράβευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που του εμπιστεύθηκε τη διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Δεν φταίει φυσικά ο Γιάννης Μυλόπουλος…

Φταίει συνολικά μια πολιτική νοοτροπία μετατροπής του όρου «ηθικό πλεονέκτημα» σε φύλο συκής κάθε λογής αντίφασης, μεταξύ λόγων και έργων. Αρκεί ο φέρων την ευθύνη των έργων, να είναι πιστός στην κυβέρνηση, στο πεδίο των λόγων…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ