today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 8 Μαρτίου από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 8 Μαρτίου 2023 προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις (13:00 στην Πλατεία Συντάγματος).

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τη νεολαία που πήρε μέρος στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος. «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη, για να ξηλωθεί η αντιλαϊκή πολιτική, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για σύγχρονες και ασφαλείς μαζικές μεταφορές, κόντρα στην πολιτική που μετατρέπει τις συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, για μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς» επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Όπως προσθέτει, «διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας σε όλες τις γραμμές σταθερής τροχιάς του πανελλαδικού και αστικού σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ-ΣΤΑΣΥ-ΤΡΑΜ), καθώς και σε όλα τα αστικά δίκτυα μεταφορών προσώπων (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ,ΟΑΣΘ κλπ), με την εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, ανεξαρτήτως κόστους για τις επιχειρήσεις. Την άμεση διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την εφαρμογή πολιτικών υγείας και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, έτσι ώστε να μην γίνουμε μάρτυρες στο μέλλον αντίστοιχης εθνικής τραγωδίας.

Καμία συγκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών προσώπων που φέρουν ευθύνες» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ