today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Αττική: Συγκινητική η ανταπόκριση στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Κάθε προσδοκία ξεπερνά η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης των δήμων της Αττικής, για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε πολλοί από τους δήμους που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για χτες και σήμερα, ανακοίνωσαν παράταση και την ερχόμενη εβδομάδα, βλέποντας πως ο κόσμος δεν σταματά να καταφτάνει για να συνεισφέρει.

Άλλοι με ρούχα, κουβέρτες, σάκους και κλινοσκεπάσματα, άλλοι με τρόφιμα μακράς διαρκείας και γάλατα, άλλοι με είδη υγιεινής, πάνες και ιατροφαρμακευτικό υλικό, ο καθένας σπεύδει στους χώρους συγκέντρωσης του δήμου του και προσφέρει αυτό που μπορεί.

Για «συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών», κάνει λόγο στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Ιωνίας, ενώ ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας σε δική του ανακοίνωση αναφέρει πως ήδη έχουν γεμίσει δύο φορτηγά και θα ακολουθήσει και τρίτο. Το ίδιο ανακοίνωσε και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος χρειάστηκε τρία μεγάλα φορτηγά προκειμένου να μεταφερθούν όλες οι συσκευασμένες κούτες στο Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής.

«Δύο ημέρες ασταμάτητα έφερναν οι συμπολίτες μας πράγματα», λένε από τον Δήμο Γλυφάδας, όπου επίσης γέμισαν δύο μεγάλα τριαξονικά φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης και ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν τη δράση και την ερχόμενη Δευτέρα. «Δίνουμε όλοι για μια ακόμα φορά ένα συγκινητικό “παρών” και ήδη χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας έχουν συγκεντρωθεί, μετά το κάλεσμα που απευθύναμε», ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

Θυμίζουμε πως έχουν ανακοινώσει και πραγματοποιούν συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Αλίμου, Αμαρουσίου, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Διονύσου, Ελευσίνας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, Ιλίου, Καισαριανής, Kαλλιθέας, Κηφισιάς, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαραθώνα, Μαρκόπουλου, Μεγαρέων, Μεταμόρφωσης, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Νέας Φιλαδέλφειας, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Περιστερίου, Πετρούπολης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Φυλής, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου.

Τέλος, σήμερα ανακοίνωσε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και ο Δήμος Μάνδρας, την οποία θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 13/2 από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη», ενώ για τον βόρειο τομέα του δήμου θα οριστεί μέρος συγκέντρωσης μετά το πέρας της κακοκαιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ