today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Το πρόγραμμα NOSTOS «αγκάλιασαν» η ΠτΔ και ο Πρωθυπουργός – Καθοριστική η συμβολή Κ.Βλάση

Το πρόγραμμα «NOSTOS 4», υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών και πιο συγκεκριμένα του Υφυπουργού κ. Κώστα Βλάση, πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη χώρα μας. Πρόκειται για την κορωνίδα των δράσεων στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας σε επίπεδο διασποράς ανάμεσα σε Ελλάδα – Κύπρο – Αίγυπτο, που επενδύουν στην εμβάθυνση και ενδυνάμωση σχέσεων της διασποράς των τριών χωρών.

Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν ενθέρμως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι υποδέχτηκαν τους συμμετέχοντες του προγράμματος στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου αντίστοιχα. Τα παιδιά που επισκέφθηκαν τη χώρα μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Πρωθυπουργό και να περιηγηθούν στους περιβάλλοντες χώρους.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης στην τοποθέτησή του τόνισε: «Το Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» φέρνει κοντά νέες και νέους των τριών Ομογενειών με στόχο την ανάπτυξη σχέσεων, τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και την ενημέρωση για την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες που ενώνουν τους τρεις λαούς».

Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, τη Βουλή των Ελλήνων, το υπουργείο Εξωτερικών, το μουσείο Μπενάκη και την έκθεση «1821 Πριν και Μετά», τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, τις Μυκήνες, το Ναύπλιο και άλλα ιστορικά μνημεία και προορισμούς εμβαθύνοντας στην ελληνική ιστορία και στα ιδεώδη του πολιτισμού μας.

Να υπενθυμίσουμε πως οι 15 νέοι, πριν έρθουν στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν την Αίγυπτο και αμέσως μετά θα επισκεφθούν την Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ