today-is-a-good-day
20 C
Athens

Στ.Καλαφάτης: Στηρίζουμε επιχειρήσεις-εργαζόμενους, για να βγουν όρθιοι από την υγειονομική κρίση

«Στηρίζουμε, έγκαιρα και μεθοδικά, επιχειρήσεις, παραγωγούς και εργαζόμενους, για να βγουν όρθιοι από την υγειονομική κρίση» τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης σε συσκέψεις, που είχε σήμερα στη Χαλκιδική, με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και επιχειρηματικούς φορείς.

«Όλοι μαζί να χτίσουμε το συντομότερο δυνατό το τείχος ανοσίας, που θα προστατεύσει ζωές και θα αποτρέψει τον κίνδυνο νέας έξαρσης της πανδημίας» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Καλαφάτης επισκέφθηκε το πρωί, τον μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο και του ζήτησε «να εμπλακεί, ακόμη πιο ενεργά, η Εκκλησία, υπέρ της εμβολιαστικής εκστρατείας».

«Έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο, όμως πρέπει να ενώσουμε τη φωνή μας, έτσι ώστε το επόμενο δίμηνο του καλοκαιριού να πείσουμε κάθε πολίτη που πιθανόν να έχει δεύτερες σκέψεις, που πιθανόν να έχει φοβίες, να κάνει το εμβόλιο ώστε τελικά, όταν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να έχουμε φτάσει στο 75% ανοσίας του πληθυσμού» είπε ο κ. Καλαφάτης και αναφερόμενος στον μητροπολίτη, πρόσθεσε: «Του ευχήθηκα, επίσης, περαστικά, μετά την περιπέτεια που έζησε από την επίθεση στην Ιερά Σύνοδο και πήρα την ευλογία του».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χαλκιδικής, στην έδρα της αντιπεριφέρειας (παλιά νομαρχία) για τους οποίους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι και αυτοί «στην πρώτη γραμμή, σε αυτήν την κρίσιμη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία», επισημαίνοντας ότι «σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, φέτος υπάρχει και «το προνόμιο του εμβολίου» και τόνισε : «Και το προνόμιο αυτό κανένας δεν πρέπει να το χάσει». Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση, τις υποδομές, τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και άλλα που αφορούν τις εξαγωγές καθώς και την υποστελέχωση δήμων της περιοχής και ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς.

«Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα για τη Χαλκιδική σίγουρα θα είναι καλύτερη» είπε ο κ. Καλαφάτης και συνέχισε : «Θέλω ταυτόχρονα να βεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα είναι σταθερά κοντά στις τοπικές κοινωνίες».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «τρέχουν ήδη οι απαλλοτριώσεις για το φράγμα στα Πλατάνια Νέας Τρίγλιας, ενώ στις αρχές του 2022 μπαίνει ανάδοχος για το φράγμα Χαβρία. Επίσης, ότι «υπογράφηκε η σύμβαση για το δρόμο Θέρμης – Γαλάτιστας». Ακόμη, τόνισε, ότι στο τέλος του 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπλάτυνση του δρόμου προς την Καλλιθέα, ενώ «παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ, στον τομέα του πολιτισμού».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, επισκέφθηκε, αμέσως μετά, την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, το νοσοκομείο Πολυγύρου και τη διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Πολυγύρου και αργότερα, προήδρευσε σε σύσκεψη οικονομικών και παραγωγικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας, στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

«Αποδείξαμε έμπρακτα, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ότι στηρίζουμε -έγκαιρα και μεθοδικά- επιχειρήσεις, παραγωγούς και εργαζόμενους, για να βγουν όρθιοι από την υγειονομική κρίση. Αυτό έγινε και στη Χαλκιδική που είναι βασικός τουριστικός προορισμός -ειδικά για όσους φθάνουν οδικώς στη χώρα μας» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Από τα 2,7 δισεκατομμύρια που δόθηκαν συνολικά για την Κεντρική Μακεδονία, τα 235 εκατομμύρια κατευθύνθηκαν ήδη στην Χαλκιδική. Πλέον, προχωρούν και οι διαδικασίες για τα κάμπινγκ Κρυοπηγής και Ποσειδίου. Δεν ξεχνάμε, όμως, ούτε τον πρωτογενή τομέα. Από τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στους ελαιοπαραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας και τα 4,5 εκατομμύρια που δόθηκαν στους αλιείς, ένα πολύ σημαντικό μέρος κατευθύνθηκε στη Χαλκιδική».

Ο υφυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι το ΥΜΑΘ στηρίζει επιχειρήσεις της περιοχής, με την ένταξή τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα, όχι μόνον των τουριστικών, αλλά και των επενδύσεων του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Καλαφάτης επισκέφθηκε, τέλος, επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, οι οποίες έχουν ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα, που διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως τις εγκαταστάσεις της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων ARI Α.Ε., της εταιρείας Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής Α.Ε. και το ξενοδοχείο “Ikos Olivia”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ