today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Τάσος Γαϊτάνης στο ThePresident: Ο Κ.Μητσοτάκης προσφέρει ευκαιρίες και αξιολογεί

Θετικά αποτιμά το κυβερνητικό έργο ο  Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης με συνέντευξη του στο ThePresident και υποστηρίζει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, ενώ υπογραμμίζει πως η αποδοχή του έργου της κυβέρνησης ξεπερνά τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ.

Ο κ. Γαϊτάνης στρέφει τα βέλη του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως δεν διαθέτει εναλλακτική πρόταση και για αυτό επενδύει στις διαχωριστικές γραμμές, στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και στην καταστροφολογία.

Για τα συνεχόμενα περιστατικά εγκληματικών ενεργειών ο κ. Γαϊτάνης τονίζει «χρέος της πολιτείας είναι να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αντιμετώπισης. Πρόκειται για μια διαρκή, καθημερινή μάχη που δίνεται από την αστυνομία, αλλά και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Για την κυβέρνηση μας η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Συνεπώς, η προσπάθεια είναι συνεχής».  Υπεραμυνόμενος του εργασιακού νομοσχεδίου τονίζει «αλήθεια, αν δεν αλλάζαμε τίποτα, η ζωή των εργαζομένων θα γινόταν καλύτερη; Προφανώς όχι. Η στασιμότητα και ο δογματισμός, που ουσιαστικά εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι φιλεργατική πολιτική. Το νομοσχέδιο δίνει δύναμη στους εργαζομένους και από την άλλη επιχειρεί να βάλει ένα τέλος σε περιπτώσεις συνδικαλιστικής αυθαιρεσίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Τάσου Γαϊτάνη στο ThePresident

Ερ: Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την κοινωνία και την οικονομία θα περίμενε κάποιος από το πολιτικό προσωπικό ευρύτερες συναινέσεις, αντιθέτως παρακολουθούμε μια οξύτατη αντιπαράθεση. Εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της πυροδοτεί το κλίμα;

Στην Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε στις συνθέσεις. Μην ξεχνάτε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός που εκφράζει κατεξοχήν αυτή τη φιλοσοφία. Δεν είναι τυχαίο πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποτυπώθηκε στις εκλογές του 2019 αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σημερινών δημοσκοπήσεων, έχουν απήχηση σε ευρύ ακροατήριο το οποίο υπερβαίνει ακόμα και τα εκλογικά μας ποσοστά. Η λογική της συναίνεσης υπάρχει και έχει αναφορά πρωτίστως την κοινωνία. Δείτε για παράδειγμα την κριτική που δεχθήκαμε από το ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό. Μια διαδικασία άψογα οργανωμένη, που παίρνει τα εύσημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και που τελικά είναι επιτυχία της χώρας, από το ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντήθηκε. Το πρόβλημα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ, μην έχοντας εναλλακτική πρόταση που μπορεί να συζητηθεί με πολιτικούς όρους επενδύει στις διαχωριστικές γραμμές, στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και στην καταστροφολογία. Πρόκειται δυστυχώς, για μια αντιπολιτευτική τακτική του περασμένου αιώνα. Η κυβέρνηση απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες και εφαρμόζει με συνέπεια το προεκλογικό της πρόγραμμα. Ελπίζω να αλλάξει τακτική η αξιωματική αντιπολίτευση και να ξεφύγει από ιδεοληπτικές λογικές του τύπου «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Η χώρα θα έχει μόνο να κερδίσει.

Ερ: Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε αποσβολωμένοι δολοφονίες, σεξουαλικές παρενοχλήσεις εγκλήματα πάθους και διαρρήξεις. Όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα τόσο εδραιώνεται στην κοινωνία η πεποίθηση της ανασφάλειας. Τι πιστεύετε ότι δεν πάει καλά; Είναι θέμα ενός προσώπου; Το μεταφέρατε στον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του κόμματος; Και τι απαντάτε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης;

Αρχικά θα πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα. Την ασφάλεια στις γειτονιές και τη βαρύνουσα εγκληματικότητα. Σε ότι αφορά την ασφάλεια στις γειτονιές έχει γίνει τους τελευταίου 22 μήνες προσπάθεια με ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες φύλαξης, ενώ και στη βαρύνουσα εγκληματικότητα η αστυνομία έχει επιδείξει επιτυχίες. Άλλωστε τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ του πρώτου 5μηνου του 2021 και της αντίστοιχης περιόδου του 2020, υπάρχει μείωση από 10% έως 40%, σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, διαρρήξεις και διακίνηση ναρκωτικών. Σε κάθε περίπτωση χρέος της πολιτείας είναι να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Πρόκειται για μια διαρκή, καθημερινή μάχη που δίνεται από την αστυνομία, αλλά και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Για την κυβέρνηση μας η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Συνεπώς, η προσπάθεια είναι συνεχής.  Από την άλλη όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ τη μια εγκαλεί για την αύξηση της εγκληματικότητας και την άλλη καταγγέλλει καθεστώς «αστυνομοκρατίας». Να σας θυμίσω ότι στελέχη του ζητούσαν να διαλυθεί η ομάδα «Δράση» και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το νόμο Παρασκευόπουλου και τις συνέπειές του.

Ερ: Κύριε Εκπρόσωπε η κυβέρνηση φέρνει ένα εργασιακό νομοσχέδιο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, η αντιπολίτευση επιμένει ότι καταργεί δικαιώματα τα οποία είναι αιτία πολέμου ενώ στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και σχεδόν όλα τα συνδικάτα, αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις από την πλευρά σας προκειμένου να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι;

Μα για να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι έρχεται αυτός ο νόμος! Κοιτάξτε, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας είναι ένα πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ. Σας  θυμίζω πως η ψηφιακή κάρτα θα συντελέσει στο να καταπολεμηθεί η μαύρη και η αδήλωτη εργασία, καθώς επίσης θα γίνεται πλήρης καταγραφή των υπερωριών. Επίσης, διευρύνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός υπερωριών, δίνονται επιπλέον γονικές άδειες στους πατεράδες και νομοθετείται η απαγόρευση απολύσεων για μια σειρά λόγους. Παράλληλα, δίνεται το δικαίωμα διευθέτησης του χρόνου εργασίας για όσους εργαζόμενους το επιθυμούν και προβλέπεται το δικαίωμα αποσύνδεσης των τηλε-εργαζόμενων μετά το πέρας του ωραρίου τους. Η επιθεώρηση εργασίας θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και γίνεται ανεξάρτητη αρχή. Αναρωτιέμαι σε ποιο σημείο βρίσκεται το αντεργατικό στοιχείο σε αυτές τις ρυθμίσεις που, σημειωτέον, αποτελούν εργασιακή πρακτική σε πολλές χώρες της Ευρώπης! Το νομοσχέδιο έρχεται να αντιμετωπίσει την σύγχρονη εργατική πραγματικότητα και υιοθετεί πλήθος καλών πρακτικών. Αλήθεια, αν δεν αλλάζαμε τίποτα, η ζωή των εργαζομένων θα γινόταν καλύτερη; Προφανώς όχι. Η στασιμότητα και ο δογματισμός, που ουσιαστικά εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι φιλεργατική πολιτική. Το νομοσχέδιο δίνει δύναμη στους εργαζομένους και από την άλλη επιχειρεί να βάλει ένα τέλος σε περιπτώσεις συνδικαλιστικής αυθαιρεσίας.

Ερ: Προφανώς οι ανασχηματισμοί και οι εκλογές δεν προαναγγέλλονται ωστόσο μια αποστροφή στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για εκλογική ετοιμότητα, θα ήθελα ένα σχόλιο σας για την εικόνα της κυβέρνησης και των προσώπων στο στενό πυρήνα του πρωθυπουργού.

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Αυτό το διάστημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι εξαιρετική ευκαιρία να απευθυνθούμε σε νέα κοινά και να διευρύνουμε το ακροατήριό μας. Για την κυβέρνηση είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προωθήσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις και να αξιοποιήσει τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης. Ο πρωθυπουργός έχει καταφέρει να δομήσει μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών στο στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και στην κυβέρνηση. Είναι γνωστό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσφέρει ευκαιρίες και αξιολογεί. Η εικόνα της κυβέρνησης είναι θετική και θεωρώ πως οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο.

*Ο κ. Γαϊτάνης είναι εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ