today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπό μας – Γράφει ο Τ.Γαϊτάνης

Η πανδημία του κορωνοϊού έφτασε και στην πατρίδα μας, δοκιμάζοντας όλο το φάσμα της κοινωνίας. Η αντιμετώπιση της μας αφορά όλους. Όλοι πληττόμαστε υγειονομικά και οικονομικά από αυτή την κατάσταση που και όλοι μαζί θα την ξεπεράσουμε, δείχνοντας υπευθυνότητα και ωριμότητα.

του Τάσου Γαϊτάνη*

Οι οδηγίες της πολιτείας είναι σαφής. Μένουμε στο σπίτι και δεν κυκλοφορούμε, προκειμένου να μπορέσουμε να σταματήσουμε τη διάδοση του ιού. Οι πιο ευπαθείς συμπολίτες μας πλήττονται περισσότερο και οφείλουμε να νοιαζόμαστε γι’ αυτούς. Από τη μία δεν πρέπει να κυκλοφορούν και από την άλλη, αν ζουν μόνοι τους δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν.

Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να ενώσει και αυτή τις δυνάμεις της στη διάθεση της κοινωνίας. Για το λόγο αυτό, ανέλαβε την πρωτοβουλία, να απευθυνθεί στα μέλη του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, προκειμένου όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εγγραφούν στην πλατφόρμα (https://nd.gr/noiazomaste-gia-toys-pio-eyalotoys-synanthropoys-mas), για την ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” σε κάθε δήμο της χώρας.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και σε κάθε συμπολίτη μας που θέλει να εγγραφεί, χωρίς δεσμεύσεις έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Η πρωτοβουλία μας απευθύνεται στην κοινωνία των πολιτών. Είναι μια εθελοντική πράξη και η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ως κόμβος που συλλέγει τα στοιχεία και τα διοχετεύει στην ΚΕΔΕ. Μέσω της ΚΕΔΕ θα ενημερώνονται οι δήμοι για τον αριθμό και τη διαθεσιμότητα των εθελοντών και στη συνέχεια οι κατά τόπους δομές του ”Βοήθεια στο σπίτι” θα έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους, για να τους εντάξουν στις δραστηριότητές τους.

Η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από της 24 Μαρτίου και ήδη έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα πάνω από 1200 άτομα, απο 216 Δήμους της χώρας. Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι το 54% των συμμετεχόντων είναι άτομα ηλικίας μέχρι 29 ετών.

Η συμμετοχή όσων περισσότερων γίνεται σ΄ αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική. Είναι η ώρα να δείξουμε έμπρακτα αλληλεγγύη στους ευάλωτους συνανθρώπους μας τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας. Όπως πάντα όταν είμαστε ενωμένοι, θα είμαστε νικητές!

*Ο Τ. Γαϊτάνης είναι Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ