today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ο εργαζόμενος μένει απροστάτευτος με υπογραφή της ΝΔ, λέει ο Π.Χρηστίδης

Την πλήρη διαφωνία του Κινήματος Αλλαγή στις ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις που προτείνει η κυβέρνηση με το σχετικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή διατύπωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.

 

«Με το εργασιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει μόνο τους ασύδοτους εργοδότες», υπογράμμισε ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Διερωτήθηκε δε «αν η ΝΔ λέει πως ότι φέρνει στο νομοσχέδιο της ήταν ψηφισμένο το 2010, γιατί το ξαναφέρνει;» και σχολίασε πως «όταν κάτι είναι νομοθετημένο δεν χρειάζεται να ξανανομοθετηθεί».

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής «το σχέδιο Ανάκαμψης της ΝΔ είναι πασιφανές πια ότι στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία με το βάρος της κρίσης να το πληρώσουν πάλι οι πιο αδύναμοι. Οι δίκαιες αμοιβές θεωρούνται αντιπαραγωγικές και αντιαναπτυξιακές, σύμφωνα με την αντίληψη της Κυβέρνησης».

 

Τόνισε ακόμη ότι οι κορωνίδες του σχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά είναι η κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, δεκάωρη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες και χωρίς κανόνες ακόμη και για το Σαββατοκύριακο.

 

«Ο εργαζόμενος μένει απροστάτευτος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία με το ωράριο εργασίας και τη ζωή του να γίνεται λάστιχο. Αυτό το κάνει η κυβέρνηση για να διευκολύνει κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να αλλάζουν τους εργαζόμενους τους όπως τους συμφέρει και κατά το δοκούν», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

 

Επίσης επανέλαβε την κριτική διαφωνία του ΚΙΝΑΛ για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του ΣΕΠΕ και τη μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή καθώς και τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής στέκεται απέναντι σε αυτές τις αντεργατικές πολιτικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ