today-is-a-good-day
23.1 C
Athens

Η ευρωπαική λίγκα ποδοσφαίρου, το αεροδρόμιο Καλαμάτας και πώληση του 11,33 της ΕΥΔΑΠ

Γέλιο προκάλεσε στο υπουργείο Αθλητισμού η πρώτη αντίδραση μεγάλων συλλόγων στην European Super League. Το project μπορεί να ναυαγεί όμως έχει ενδιαφέρον ότι όταν ανακοινώθηκε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συγκάλεσαν εσωτερικές συσκέψεις για να δουν τα έσοδα που χάνουν σε περίπτωση υλοποίησης του project. Μαθαίνουμε ανάμεσα στις ιδέες που έπεσαν είναι η αύξηση των πνευματικών δικαιωμάτων και μεγαλύτερο μπάτζετ από την…ΕΡΤ. Ευτυχώς μόνο στα σχέδια έμειναν.

Μαθαίνουμε πως δύο έργα έχουν τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών. Το ένα είναι το αεροδρόμιο Καλαμάτας ο διαγωνισμός του οποίου αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον επενδυτών. Ο λόγος είναι πως βρίσκεται κοντά σε τουριστικά ακίνητα , ξενοδοχειακές μονάδες σε μια περιοχή που έχει αρκετούς τουρίστες. Ένα ακόμη project που μαθαίνουμε πως αναθερμένεται είναι το αεροδρόμιο της Σπάρτης. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμαρχος Πέτρος Δούκας κάνει συνεχώς επαφές με υποψήφιους επενδυτές.

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβααση του 11,33% της ΕΥΔΑΠ. Όπως έγκαιρα σας είχε ενημερώσει η στήλη το ενδιαφέρον των Βρυξελλών για τον κλάδο του νερού είναι έντονο. Έτσι λοιπόν έκλεισε ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορούσε τις διεκδικήσεις των οφειλών από το Δημόσιο. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για μετοχοποίηση, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό και από τη σύμβαση με το δημόσιο από το 2021 έως το 2040 , όπου δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να ανακτήσει, έναντι 157 εκατ.ευρώ που θα καταβάλει, το επιπλέον κόστος για το αδιύλιστο νερό χωρίς να επιβαρυνθεί ο καταναλωτής.  Να υποθέσουμε ότι για το ποσοστό αυτό ενδιαφέρεται ο μεγαλοεπενδυτής Πόλσον ο οποίος έχει βάλει εκατοντάδες εκατομμύρια στην εταιρία…

Εκτός των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων η Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη δρομολογεί πράσινες επενδύσεις. Δηλαδή; Να μετατρέψει τα πλοία που ελέγχει σε ενεργειακά αποδοτικά, να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πώς θα γίνει αυτό; Με μαζικές επενδύσεις σε αναμόρφωση των καραβιών. Σε άλλα νέα μαθαίνουμε πως ίσως μέσα στο χρόνο δύο containership προστεθούν στον στόλο του εφοπλιστή. Σε άλλα νέα να πούμε ότι ο κ. Μαρινάκης, κατά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης του Χ.Α.Α. αγόρασε όπως όλα δείχνουν το πακέτο των 1,9 εκατομμυρίων μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής που αντιστοιχούν στο 1,6% του μετοχικού της κεφαλαίου στην τιμή των 13 ευρώ. Ο εφοπλιστής είχε  ήδη αποκτήσει το 1,98% στο μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα Ενεργειακής (2,3 εκατ. μετοχές στα 13 ευρώ).

Πρόκειται για ένα σίριαλ που κρατά εδώ και χρόνια και ενώ κάποιοι νόμιζαν πως έχει τελειώσει, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη προκαταρκτικές εργασίες. Ο λόγος για την επένδυση 120 εκατ.ευρώ στη Κασσιόπη της Κέρκυρας, η οποία πλέον έχει να αντιμετωπίσει πλέον μία νέα μηνυτήρια αναφορά του συλλόγου…Ερημίτης Πλουες για τη διερεύνηση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων από την επενδύτρια NCH Capital στον Ερημίτη. Απίστευτο και όμως ελληνικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ