today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Ας κοιτάξουμε το δάσος.

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας προσπάθειας να τεθεί η κοινή γνώμη κατά της ελληνικής αστυνομίας για δήθεν γενικευμένη χρήση βίας. Η αλήθεια είναι πως το κράτος έχει σύμφωνα με το νόμο το «μονοπώλιο της βίας», χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Αστυνομία μπορεί να καταχράται αυτό το συνταγματικό της προνόμιο. Το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη ήταν λάθος και αντιμετωπίστηκε με τη θέση σε διαθεσιμότητα του εμπλεκόμενου αστυνομικού. Η προσπάθεια αυτή είναι μεθοδευμένη και πολύ καλά οργανωμένη από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ο οποίος σπιλώνοντας την υπόληψη του συνόλου των αστυνομικών της χώρας τολμά να συγκρίνει ένα δημοκρατικό πολίτευμα με ένα απολυταρχικό καθεστώς.

Του Απόστολου Γούτα *

Η προπαγανδιστική αυτή λογική της αντιπολίτευσης έχει στόχο να δημιουργήσει μια εκτεταμένη καταστροφολογία, χτυπώντας όχι την Κυβέρνηση αλλά τη Δημοκρατία με μόνο στόχο να επενδύσει στο θυμικό των πολιτών, δημιουργώντας πλασματικό διχασμό, ξεχνώντας το μόνο ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες. Πότε θα επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Εδώ και ένα χρόνο ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία παγκόσμια υγειονομική κρίση την οποία συνοδεύουν προβλήματα οικονομικής και ψυχολογικής φύσεως. Ήταν λοιπόν αναγκαία η λήψη περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ο άχαρος ρόλος της διασφάλισης ότι αυτά τα μέτρα θα τηρηθούν αλλά και της επιβολής προστίμων έχει φυσιολογικά ανατεθεί στα σώματα ασφαλείας. Όπως είναι λογικό μετά από πολύμηνο lockdown με την οικονομία και τη ζωή μας «στον πάγο» έχουμε κουραστεί. Για αυτό το λόγο το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι γίνονται σε περιπτώσεις όπου θα υπάρχουν αναφορές και καταγγελείες από τους ίδιους τους πολίτες για αδικαιολόγητο συνωστησμό.

Η απαίτηση της κοινωνίας αλλά και ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να μπορέσουμε να βγούμε όσον το δυνατό γρηγορότερα από την υπάρχουσα κατάσταση με τους περιορισμούς και να ανοίξει άμεσα η αγορά. Τα μέτρα περιορισμού υπάρχουν γιατί πρώτη στην ατζέντα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Για να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά θα πρέπει να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ και να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Χρειάζεται να τηρήσουμε για λίγο καιρό ακόμα τα μέτρα για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα.

Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τους πολίτες σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας δεν κάνει κακό στην Κυβέρνηση αλλά ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ κατά της Χώρας και κατά όλων όσων τηρούν υπομονετικά τα μέτρα με την ελπίδα εξόδου από την κρίση το συντομότερο.

Η αστυνομία δεν είναι και δεν πρέπει να είναι σάκος του μποξ για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων. Ο ρόλος της είναι να εξυπηρετεί τον πολίτη, να τον προστατεύει αλλά και να φροντίζει να τηρούνται και να εφαρμόζονται οι νόμοι. Το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη είναι το ΔΕΝΤΡΟ που η αντιπολίτευση προτάσσει για την εξυπηρέτηση των δικών της σκοπών. Αναπαράγοντας το συνεχώς οπλίζουμε το χέρι όλων όσων επιθυμούν το χάος. Ας σταματήσουμε λοιπόν να κοιτάμε το ΔΕΝΤΡΟ και ας κοιτάξουμε επιτέλους το ΔΑΣΟΣ.

* Ο κ. Απόστολος Γούτας Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής ΟΝΝΕΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ