today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Οι γέφυρες του ΣΥΡΙΖΑ σε «ψεκασμένους» και «covidiots»

Είναι εμφανές πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει και ρίχνει γέφυρες ή μάλλον επαναλειτουργεί τις ήδη υπάρχουσες, με εκείνους που οι άλλοι αποκαλούν «ψεκασμένους» ή «συνωμοσιολόγους» ή «αρνητές» ή covidiots κ.λ.π. κ.λ.π., υιοθετώντας επιχειρήματά τους, τα οποία ωστόσο «ντύνει» με έναν πιο κυριλέ μανδύα ενός φαινομενικά πιο ορθού πολιτικού λόγου. Αυτό δηλαδή που προσπαθούσε – και πολλές φορές πετύχαινε – να κάνει την τελευταία δεκαετία.

Έτσι κι αλλιώς, η πλειοψηφία αυτού του… «κινήματος» και κυρίως οι εγχώριοι υποκινητές και ηγήτορές τους, δεν  είναι καθόλου άγνωστοι στην Κουμουνδούρου, καθώς πρόκειται για παλιούς της γνώριμους.

Το ένα τους κομμάτι απαρτίζεται από.. αποπαίδια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, όπως η γνωστή και μη εξαιρετέα Ραχήλ Μακρή, σημαίνον στέλεχος και των δύο, από απομεινάρια των περίφημων συνιστωσών του και αριστεριστές που πιστεύουν ότι τα περιοριστικά μέτρα «παραβιάζουν κατάφωρα τα ατομικά δικαιώματα» και κάνουν την επανάστασή τους οργανώνοντας πορείες και συγκεντρώσεις, εν μέσω πανδημίας, κόντρα στα μέτρα αλλά και στην κοινή λογική.

Στο άλλο κομμάτι, το ακροδεξιότερο, βρίσκονται τα κατάλοιπα των συνεταίρων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, με τους οποίους αγαστά συγκυβέρνησαν και συνεργάστηκαν επί πέντε χρόνια και φυσικά της Χρυσής Αυγής, με την οποία μια χαρά συνυπήρξαν στις πλατείες και στους προπηλακισμούς, αλλά και στις ψηφοφορίες στη Βουλή, όσο και αν «εξανίστανται» και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν το αντίθετο.

Οπότε οι γέφυρες υπάρχουν ήδη, χρειάζονται όμως επισκευές. Και αυτό κάνουν οι του ΣΥΡΙΖΑ. Πως; Μα με την γνωστή τακτική τους, που η αλήθεια είναι πως μέχρι το 2015 απέδιδε. Πατώντας σε δύο βάρκες ή και περισσότερες, όσο προσπαθούν να κλείσουν ρωγμές και λακκούβες.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν βγαίνουν να αμφισβητήσουν ανοιχτά την ύπαρξη του κορωνοϊού και η μεγάλη τους πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της ύπαρξης μέτρων, τουλάχιστον στα λόγια, γιατί την πράξη τους τη χαλάνε κάτι Πολάκηδες με ποσταρίσματα τραπεζιών και γλεντιών εν μέσω πανδημίας και άκρως… επιστημονικές καταδρομικές επισκέψεις και βίντεο μπροστά σε εντατικές χωρίς μάσκες, στολές κλπ, αλλά ταυτόχρονα υιοθετούν ψεκασμένα επιχειρήματα του τύπου «μόνο η χούντα απαγόρευσε την μετακίνηση».

Αυτό που προσπαθούν και πάλι να κάνουν, είναι να πατήσουν στην αγωνία και στην αβεβαιότητα των πολιτών, να τις εντείνουν και να τις μετατρέψουν σε θυμό και αγανάκτηση, προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν ψηφοθηρικά, όπως έκαναν από το 2010 έως το 2015, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο. Μόνο που τώρα δεν είναι 2015…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ