today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Το Μουσείο Ιωάννη Καποδίστρια στην Κέρκυρα επισκέφθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου

ντυπωσιασμένη από τα εκθέματα του Μουσείου Ιωάννης Καποδίστριας στην Κουκουρίτσα, αναχώρησε από την Κέρκυρα το απόγευμα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, που βρέθηκε στο νησί, με στόχο την διαμόρφωση των δράσεων και των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η κα Αγγελοπούλου, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με φορείς του τόπου στην Ιόνιο Βουλή, εξήγησε το πλαίσιο της «Ελλάδας 2021», για τις προτάσεις ως προς τις εκδηλώσεις και δράσεις, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, και το εξωτερικό, ενώ επεσήμανε ότι οι «ενέργειες αυτές δεν θα αφορούν μόνο την ιστορία της Επανάστασης, αλλά και την ταυτότητα της χώρας, στην πορεία αυτή των δύο αιώνων, το έργο των Ελλήνων και Ελληνίδων, γνωστών και αγνώστων, που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία. Σεβασμός και απόδοση τιμών στην ιστορία της Ελλάδας έχοντας παράλληλα το βλέμμα στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το παρών στη σύσκεψη, στην Ιόνιο Βουλή, έδωσαν οι βουλευτές Στέφανος Γκίκας και Δημήτρης Μπιάγκης, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Χρυσούλα Τόμπρου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του νησιού.

Την κα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη συνόδευαν τα μέλη της Ολομέλειας της «Ελλάδας 2021», η καθηγήτρια Δέσποινα Μουζάκη από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Κινηματογράφου, ο καθηγητής Ναπολέον Μαραβέγιας από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης και ο καθηγητής Νίκος Κανελλόπουλος, του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα η κα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη επισκέφθηκε τη δήμαρχο Κέρκυρας στο Παλιό Δημαρχείο (San Giacomo), ενώ με την άφιξή της στο νησί συνάντησε την περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

«Στην δύσκολη συγκυρία για την Περιφέρεια μας μετά τις καταστροφές που επέφερε ο «Ιανός» στο νότιο Ιόνιο, η επίσκεψη της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μάς δίνει εθνική ανάταση, αναδεικνύει το γενναίο και λαμπρό παρελθόν των Ιονίων Νήσων τόσο για την απελευθέρωση της Ελλάδας, όσο και για την συγκρότηση του Ελληνικού κράτους. Με έμπνευση από το παρελθόν μας και πίστη στις σύγχρονες δυνατότητές μας θα αντιμετωπίσουμε την περιπέτεια του «Ιανού» και όλες τις προκλήσεις αλληλέγγυοι και ενωμένοι όπως πάντα υπήρξαμε ιστορικά», δήλωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ