today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει την εθνική συμφιλίωση πράξη – Γράφει ο Β. Οικονόμου

Ως βουλευτής που τα τελευταία 20 χρόνια  πολιτεύομαι στην Ανατολική  Αττική μπορώ να πω ότι η παραχώρηση των Ιστορικών  Φυλακών στο δήμο Ωρωπού αποτελεί για μένα μια μεγάλη τιμή, όπως επίσης και δικαίωση για τις προσπάθειες που κατέβαλα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά το τελευταίο έτος, όταν την εξουσία ανέλαβε μια διορατική και συναινετική κυβέρνηση. 

Γράφει ο Βασίλης Οικονόμου*

Οι Φυλακές Ωρωπού είναι τόπος  μαρτυρίου και εξορίας για όσους αντιστάθηκαν στην δικτατορία και αψήφησαν τους εκφοβισμού της. Είναι οι φυλακές  όπου ιστορικά πρόσωπα της αριστεράς  όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο Μανώλης Γλέζος και ο  Ανδρέας  Λεντάκης φυλακίστηκαν από την χούντα  και σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή,  ως  τελευταίοι κρατούμενοι. Αυτό αποτέλεσε  μια μαύρη σελίδα για την ιστορία της χώρας μας. Με την παραχώρηση των φυλακών κλείνει οριστικά μια ιστορική εκκρεμότητα με ιδανικό τρόπο.

Προσωπικά η ιστορική αυτή αποκατάσταση ήταν μόνιμη διεκδίκηση από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου ως βουλευτής στην Αττική. Διαχρονικά οι προσπάθειες μου, με όλες τις διακυβερνήσεις, έπεφταν στο κενό.  Όλα αυτά μέχρι τώρα, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία και ο ίδιος ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα της αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης κλείνοντας έναν μελανό κύκλο της ιστορίας. Η κίνηση αυτή συμβολίζει την εθνική συμφιλίωση και την ενότητα του ελληνικού λαού, κάτι απολύτως απαραίτητο τις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε.

Η διαμόρφωση Συνεδριακού Χώρου και των Εκπαιδευτικών Δομών και του Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού στον ιστορικό αυτό χώρο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και ειδικά μέσα από την λειτουργία δομής ιατρικού τουρισμού και δομής αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων ( μοναδικής δομής στο είδος της στη χώρα και στα Βαλκάνια ).

Τώρα η τοπική κοινωνία έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει  τις φυλακές με γνώμονα την ανάπτυξη του Δήμου και τον σεβασμό στην Δημοκρατία και τον πολιτισμό.

*Ο Βασίλης Οικονόμου είναι βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ