today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

ΔΟΕ: Ο Μπαχ ζητά μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών σε καίριες θέσεις

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, έστειλε επιστολή σε όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, με την οποία συνιστά τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων.

Η επιστολή:

«Μετά την κυκλοφορία της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020 και του Σχεδίου Αναθεώρησης της Ισότητας των Φύλων της ΔΟΕ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή χαίρεται να βλέπει ότι πολλές από τις προτάσεις για την ισότητα των φύλων εγκρίθηκαν και εφαρμόστηκαν από το Ολυμπιακό Κίνημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΟΕ διοργάνωσε μια έρευνα για τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη συνεργασία και τις απαντήσεις σας. Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, ειδικά στη συμμετοχή των αθλητών, με το Τόκιο 2020 να υπόσχεται ότι θα επιτύχει ισορροπία μεταξύ των φύλων.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη τομείς που πρέπει να βελτιωθούν, ειδικά η εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να επαναλάβω την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ τον Δεκέμβριο του 2016:

«Συνιστάται στα μέλη του Ολυμπιακού Κινήματος να ορίσουν έναν ελάχιστο στόχο 30% για την εκπροσώπηση των γυναικών στα διοικητικά τους όργανα έως το 2020 και να υιοθετήσουν συνοδευτικά μέτρα που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο».

Ας συνεργαστούμε για να δώσουμε το παράδειγμα και να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο.

Όπως πάντα, η ΔΟΕ παραμένει διαθέσιμη για να σας υποστηρίξει και σε αυτό το θέμα.

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο και παρακαλώ #StayStrong #StayActive #StayHealthy».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ