today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Ε.Βόζεμπεργκ: Η Ελλάδα έκανε πρωταθλητισμό στον έλεγχο διασποράς της πανδημίας

«Έχει αναγνωριστεί στο ανώτατο επίπεδο, ότι η Ελλάδα έκανε πρωταθλητισμό στον έλεγχο της διασποράς της πανδημίας. Αυτό που με φοβίζει όμως είναι η δική μας ανυπακοή. Βλέπουμε ότι τα φαινόμενα συγχρωτισμού και ποινών που επιβάλλονται αυξάνονται και όλα αυτά, γίνονται γνωστά και στο εξωτερικό», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο fm 104.9», η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ και τόνισε πως «θα πρέπει να θωρακίσουμε την ασφάλεια των συνανθρώπων μας, αλλά και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Αναφερόμενη στο κοινό ψήφισμα που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συνάδελφο της από την Πορτογαλία Μonteiro de Aquiar, για την ανάκαμψη του τουρισμού, είπε ότι «αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε και το θέσαμε στο κοινό μας ψήφισμα είναι να ερευνήσουμε τη δυνατότητα να υπάρξει μια εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση για τον τομέα του τουρισμού. Χρήματα θα έρθουν πολλά, όχι όμως άμεσα και εμείς κάνουμε μια προσπάθεια, ειδικά για τον τουρισμό, να υπάρξει μια πρόνοια και να πάρουμε χρήματα εντός του 2020».

Τρεις είναι λόγοι, σύμφωνα με την κ. Βόζεμπεργκ, που θα πρέπει να βλέπουμε με αισιοδοξία την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου. Πρώτον το ότι «η Ελλάδα είναι πρώτη στις χώρες ελκυστικού προορισμού και αυτό οφείλεται στην κυβέρνηση μας. Δεύτερον, ότι διαθέτει οργανωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και τρίτον από προσωπική εμπειρία και οικογένειες γνωστών μου, ότι επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές. Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων μου είπαν ότι άρχισαν να δέχονται κάποια μηνύματα κρατήσεων για τον Αύγουστο. Ίσως αν παραταθεί η τουριστική περίοδος να καταφέρουμε να κάνουμε έναν λογαριασμό που να μην είναι τόσο αρνητικός όσο λένε οι δείκτες» επισήμανε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και κατά ποσό αυτή μπορεί να είναι αποτρεπτική για την έλευση τουριστών, επισήμανε ότι έχουν αυξηθεί οι καταδικαστικές φωνές για τον ρόλο της Τουρκίας και αν υπάρξει θερμό επεισόδιο η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να το αντιμετωπίσει και δεν θα είναι μόνη της. Ωστόσο αυτό κανείς δεν έχει πει ότι μπορεί να είναι εμπόδιο, σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ