today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Πάπας Φραγκίσκος: Συγκρίνει γιατρούς με “στρατιώτες πεσόντες στο μέτωπο

“Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι αδελφές, οι ιερείς” που πέθαναν καταπολεμώντας την πανδημία του κορονοϊού “πέθαναν στο μέτωπο σαν στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους από αγάπη”, δήλωσε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή για τους καθολικούς, ο Πάπας Φραγκίσκος στην τηλεόραση Rai1.

Ο ποντίφικας θεωρεί ότι αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες εντάχθηκαν στους “εσταυρωμένους της Ιστορίας”. Μιλούσε τηλεφωνικά σε μια εκπομπή αφιερωμένη στη Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα που εστιάζει στη σταύρωση και το θάνατο του Ιησού.

“Αισθάνομαι κοντά στον λαό του Θεού, ειδικά σε εκείνους που υποφέρουν περισσότερο, στα θύματα της πανδημίας, στον πόνο του κόσμου”, είπε ο Πάπας. Αλλά είπε επίσης ότι συλλογίζεται την “ελπίδα, η οποία δεν παίρνει τον πόνο αλλά δεν απογοητεύει”.

Απόψε, υπό το φως των πυρσών, ο πνευματικός ηγέτης του 1,3 δισεκατομμυρίου Καθολικών θα ακολουθήσει τον Δρόμο του Σταυρού, τη λιτανεία για την πορεία του Χριστού προς τον Γολγοθά, σε πολύ περιορισμένο σχήμα φέτος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, η πρόσβαση στην οποία έχει απαγορευτεί από την αστυνομία.

Για την ακολουθία αυτή, θα συνοδεύεται από μια ομάδα πέντε κρατουμένων από τη φυλακή της Πάδοβας και μια ομάδα πέντε ιατρών και νοσοκόμων του Βατικανού.

Από το 1964, ο Δρόμος του Σταυρού παρουσία του Πάπα πραγματοποιείται με χιλιάδες πιστούς γύρω από το φωταγωγημένο Κολοσσαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ