today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Creta Farms: Το σχέδιο του νέου επενδυτή

Την ανάληψη του 35% περίπου των υποχρεώσεων της Creta Farms και την εισφορά 20 εκατ. ευρώ φρέσκου χρήματος περιλαμβάνει το σχέδιο εξυγίανσης που υπεγράφη αργά χθες το βράδυ μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών, της διοίκησης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας και της Impala Investment.
Ο κύριος όγκος των οφειλών -104,5 εκατ. ευρώ- παραμένει στην παλιά εταιρεία, ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό και θα ικανοποιηθούν από το προϊόν ρευστοποίησης του μη μεταβιβαζόμενου ενεργητικού, εάν και εφόσον αποδώσει.
Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των πιστωτών μέσω του σχεδίου εξυγίανσης, η Impala αναλαμβάνει να καλύψει το παθητικό ύψους 58,457 εκατ. ευρώ.
O νέος επενδυτής θα επενδύσει συνολικά το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ θα δοθούν στην αλλαντοβιομηχανία ως ενδιάμεση χρηματοδότηση, στο πλαίσιο υποστήριξης της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητάς της. Επίσης ο επενδυτής έχει δεσμευθεί όπως κατά τον δεύτερο χρόνο και προς τον σκοπό στήριξης της παραγωγικής και εν γένει λειτουργίας της Creta Farms, θα επενδύσει ποσό 5 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τους συμβαλλόμενους πιστωτές και οι εκ συμβαλλόμενες Τράπεζες έχουν ήδη προβεί στην εκταμίευση του πρώτου τμήματος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ ενώ η IMPALA HELLAS και ο επενδυτής και οι συμβαλλόμενες Τράπεζες συμφώνησαν στη χορήγηση δεύτερου τμήματος Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης, η οποία θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ