today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Το ψέμα του Αλ.Τσίπρα για τον υφυπουργό Ναυτιλίας

Ένα υποτιθέμενο περιστατικό με βία, ξύλο, τραυματίες και πρωταγωνιστή τον νυν υφυπουργό Ναυτιλίας, βουλευτή Α’ Πειραιά Κ. Κατσαφάδο, “αποκάλυψε” ο Αλέξης Τσίπρας, χθες, από βήματος της Βουλής κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορούσε στη φύλαξη των ΑΕΙ.

«Εσείς μπορείτε, όμως, όπως μπορείτε να κάνετε κι άλλα πράγματα και να μας κουνάτε και το δάχτυλο. Διότι όχι στο παλιό παρελθόν, πριν λίγες μέρες, πριν λίγες εβδομάδες κάνατε υφυπουργό Ναυτιλίας τον κ. Κατσαφάδο. Τι έκανε ο κ. Κατσαφάδος; Τίποτα τρομερό. Έστειλε μαζί με άλλους συναγωνιστές του της ΔΑΠ τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, διότι ήθελε να διαλύσει μια συνεδρίαση εκλεκτορικού σώματος, και όταν έκλεισαν οι καθηγητές την πόρτα για να μην προπηλακιστούν άδειασαν τα πρωτοπαλίκαρα αυτά τους πυροσβεστικούς κρουνούς μέσα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να πάνε στο νοσοκομείο καθηγητές με αναπνευστικά προβλήματα. Μια μέρα μετά, βεβαίως, η ΔΑΠ με αίσθηση ευθύνης προς την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Κατσαφάδου, αλλά εσείς σήμερα, που μας παριστάνεται τον ευαίσθητο για θέματα βίας στα πανεπιστήμια, τον επιβραβεύσατε, τον κάνατε υφυπουργό πριν από λίγες εβδομάδες. Τόσο υποκριτής είστε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που στην πορεία, άλλος απεδείχθη ο υποκριτής….

Μια αθωωτική απόφαση δικαστηρίου, αλλά και η ανακοίνωση του πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πειραιά ήρθαν σε χρόνο dt για να διαλύσουν το σκανδαλώδες ψέμα που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου (τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους υπόλοιπους 7 φοιτητές της ΔΑΠ, που κατηγορήθηκαν από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά για επίθεση εναντίον του), κατέθεσε λίγο αργότερα στη Βουλή ο ίδιος ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώσταςς Κατσαφάδος.

«Δεν μπορείτε να χωνέψετε ένα νέο άνθρωπο, έναν γιο ενός μπάτσου, όπως αποκαλείτε εσείς τους αστυνομικούς, από μια μεσαία οικογένεια, ο οποίος δεν έζησε και μεγάλωσε στα πλούτη και τα παλάτια. Δεν ήρθα εδώ να απολογηθώ σε εσάς, αλλά έχω υποχρέωση για την προσπάθεια συμψηφισμού που έγινε! Είμαι περήφανος που αγωνιζόμασταν να είναι ανοιχτά τα πανεπιστήμια, ενώ εσείς και τα παιδιά σας για να κλείσει. Εγώ είμαι γιος μπάτσου και όχι γιος συναδέλφου σας που συνελήφθη με πιστόλι και χειροβομβίδα και όταν ρωτήθηκε αν θα τα χρησιμοποιούσε απάντησε μόνο σε μπάτσους! Δεν είμαστε ίδιοι, λοιπόν» είπε απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ο υφυπουργός.

Το αφήγημα περί εμπλοκής Κατσαφάδου σε προπηλακισμό καθηγητών, όμως, καταρρίφθηκε εντελώς, όταν ο σημερινός πρύτανης του ΠΑΠΕΙ και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, λίγο μετά, εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία διέψευσε πανηγυρικώς τον Αλέξη Τσίπρα. “Προς αποκατάσταση της αλήθειας (…) Ο κ. Κατσαφάδος όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν στον ίδιο χώρο!” ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, έλεγε ψέματα χθες στη Βουλή. Δύο είναι τα τραγικά ενδεχόμενα ή το έκανε συνειδητά ή έχει τρομερό πρόβλημα πληροφόρησης και ενημέρωσης», σχολίασε σήμερα ο Κ. Κατσαφάδος

«Το ατυχές περιστατικό έγινε πριν από 17-18 χρόνια. Δεν ήμουν καν εκεί εγώ. Ήμουν πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου και καταδίκασα το περιστατικό. Ο πρύτανης έκανε μήνυση στον σύλλογο και όλες τις παρατάξεις οδηγήθηκαμε περίπου 8 φοιτητές τότε στα δικαστήρια και αθωώθηκαμε ομόφωνα» εξήγησε ο γαλάζιος βουλευτής.

«Ημασταν φύσει και θέσει κατά της παραβατικότητας. Όταν κατηγορηθήκαμε και μηνυθήκαμε μπήκε σε αναστολή η κομματική ιδιότητα μέχρι να τελειώσει η υπόθεση. Όταν αθωώθηκα επανήλθα στην παράταξη και έγινα γ.γ. της ΟΝΝΕΔ» απάντησε για τη «διαγραφή» του από την κομματική νεολαία της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ