today-is-a-good-day
21 C
Athens

Αντέχει να συνυπάρχει ο Α.Ξανθός με τον Π.Πολάκη; Το ερώτημα που προκάλεσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος

«Ο Ανδρέας Ξανθός δεν μπορεί να συνυπάρξει στον ίδιο χώρο με τον πολωτικό Πολάκη» ήταν η ατάκα με την οποία ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, απέκρουσε τις κατηγορίες του Κρητικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Την Τετάρτη, ο Παύλος Πολάκης, με τον γνωστό αψύ τρόπο του, επιχείρησε να μιλήσει από το βήμα της  Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή, στη συνεδρίαση  όπου οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς, Παναγιώτης Αρκουμανέας και Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωναν για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Όμως, το σύνολο των μελών της επιτροπής είχαν συμφωνήσει να τοποθετούνται από τα έδρανα, για λόγους κυρίως υγειονομικής ασφάλειας, αλλά και χρόνου. Φαίνεται πως στον κ. Πολάκη δεν άρεσε αυτή η απόφαση και με τσαμπουκά προσπάθησε να μιλήσει από βήματος.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ψευδή στοιχεία, αναφορικά με την αύξηση κλινών ΜΕΘ και τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Η αντίδραση ήρθε από τον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο οποίος παρατήρησε ότι από τη συνεδρίαση έλειπε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Ξανθός δεν βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα. Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Ξανθός δεν είναι σήμερα εδώ. Γιατί στον ίδιο χώρο με τον πολωτικο Πολάκη δεν μπορεί να συνυπάρξει. Ο κ. Πολάκης είναι αρχιτέκτονας των επιθέσεων στον επιστημονικό χώρο. Επιθέσεις στον κ. Τσιόδρα που δίνει μάχη ενημέρωσης και επιστημονικού διαφωτισμού» σχολίασε ο γαλάζιος βουλευτής, με αποτέλεσμα σήμερα πολλοί να αναρωτιούνται αν πράγματι ο πρώην υπουργός Υγείας δεν μπορεί τον Παύλο Πολάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ