today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Τα μηνύματα του Μαξίμου σε Υπουργούς και Βουλευτές ενόψει εορτών

Διακοπές με το …σταγονόμετρο θα κάνουν φέτος τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά οι γαλάζιοι βουλευτές, ενώ τα κυβερνητικά στελέχη είναι υποχρεωμένα να έχουν το κινητό τους ανοικτό όλο το 24ωρο για παν …ενδεχόμενο.

Το μήνυμα από το Μαξίμου έχει σταλεί ηδη στους βουλευτές, ενώ οι υπουργοί θα το ακούσουν κατ ιδίαν από τον Πρωθυπουργό,  κατά τη διάρκεια του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου για το 2019 που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 23/12.

Τα κυβερνητικά νομοσχέδια τρέχουν, τα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών επιζητούν λύσεις και δεν υπάρχει χρόνος για την καθιερωμένη μέχρι …χθες χειμερινή ραστώνη, κυρίως για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς και τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτακης κατά την εισήγηση του, θα κάνει ένα μινι απολογισμό του κυβερνητικού έργου  και πιθανότατα θα περιγράψει τους κυβερνητικούς στόχους για το επόμενο εξάμηνο. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο τέλος της συνεδρίασης, τα κυβερνητικά στελέχη να εφοδιαστούν με τους περίφημους πλέον μπλε φακέλους εργασίας, που θα περιλαμβάνουν τα νέα νομοσχέδια τους.

Κεντρικός  στόχος για τη νέα χρόνια είναι η κυβέρνηση να ανοίγει θέματα και η Αξιωματική Αντιπολίτευη με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί, όπως ακριβώς έγινε το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της ΝΔ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτακης δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυριαρχία Μητσοτάκη άλλωστε αποτυπώθηκε σε όλες τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Να σημειώσουμε ότι από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργεία και εκσυγχρονισμένο το ηλεκτρονικό σύστημα «ΜΑΖΙ». Το ηλεκτρονικό «μάτι» του Πρωθυπουργού, που θα είναι εγκατεστημένο στο Μαξίμου και θα ανάβει «κόκκινο», όταν μια υπουργική δράση δεν ολοκληρώνεται στον προβλεπόμενο χρόνο. Ένα σύστημα που θα σφίξει ακόμη περισσότερο τα «λουριά» σε υπουργούς και υφυπουργούς.

Πιο εντατικό πλάνο  εργασιοθεραπείας προβλέπεται για τη νέα χρονιά και για τους βουλευτές της ΝΔ. Το σχέδιο που υπάρχει στο Μαξίμου είναι οι βουλευτές να βρίσκονται καθημερινά στη Βουλή, να βάζουν «πλατη»  στα νομοσχέδια και κυρίως να υποβάλλουν προτάσεις στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρο Καλαφάτη ο οποίος θα τις μεταφέρει στο Μαξίμου για περαιτέρω επεξεργασία.

Όσοι φανούν συνεπείς στις νέες υποχρεώσεις τους ενδεχομένως να  θέσουν και σοβαρή υποψηφιότητα για αξιοποίηση στο κυβερνητικό σχήμα, όταν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να πραγματοποιήσει τον πρώτο του ανασχηματισμό.

Επιπλέον οι βουλευτές θα πρέπει να εντείνουν  τις περιοδείες τους στην περιφέρεια, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνεται τα «γαλαζια» στελέχη πρέπει να βγουν προς τα εξω και να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο και κυρίως να καθησυχάσουν τους πολίτες, αναφορικά με την υποδοχή των μεταναστών στις περιοχές τους.

Επισημαίνεται ότι ο Σταύρος Καλαφάτης έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο σεμιναρίων για όλους τους βουλευτές του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ