today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

«Το κάλεσμα των Μαρμάρων»: Ξεκίνησε η νέα συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Πιστή στις εξαιρετικές παραγωγές της η COSMOTE TV με άλλη μια σειρά ντοκιμαντέρ συμβάλλει εκ νέου στην προβολή του Ελληνικού πολιτισμού και στην συμβολή της αναζήτησης της ιστορικής και επιστημονικής αλήθειας.

Αντικείμενο της σειράς που ξεκίνησε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, είναι η διασπορά των ελληνικών αρχαιοτήτων και ο ρόλος αυτών των αρχαιοτήτων που βρίσκονται ανά τον κόσμο στη διαμόρφωση της νεότερης Ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας.

Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ εξετάζει τον ρόλο των αρχαιοτήτων αυτών ως προς τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους.


Ο τίτλος της σειράς είναι «το κάλεσμα των μαρμάρων» προϊδεάζοντας τον θεατή για την επιρροή του Ελληνικού πολιτισμού στη Δύση και  κυρίως στην Αρχιτεκτονική της, και κυρίως για τον ενδιαφέρον της Δύσης στην απόσπαση ελληνικών αρχαιοτήτων.

Η σειρά προβάλλεται σε πρώτη προβολή κάθε Τρίτη στις 22.00 μέσω του COSMOTE HISTORY HD και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 19:00,  με τα  επεισόδια να είναι ταυτόχρονα διαθέσιμα και μέσω του youtube. Μετά την προβολή τους στο κανάλι, όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 Στο «κάλεσμα των μαρμάρων», συμμετέχουν σπουδαίοι Έλληνες και Ευρωπαίοι ιστορικοί και αρχαιολόγοι, μεταξύ των οποίων και οι διευθυντές κορυφαίων αρχαιολογικών σχολών (Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών Αθήνας, Βρετανική Σχολή Αθηνών, Γαλλική Σχολή Αθηνών, Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών)

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Dr. Ian Jenkins, Επίτιμου Έφορου του Τμήματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Βρετανικού Μουσείου, ο οποίος καταθέτει τις απόψεις του στη σειρά, για την επίδραση του Ελληνικού πολιτισμού στο Λονδίνο:

«Η Αθήνα έγινε πόλη-παράδειγμα για το Λονδίνο. Και όταν έφτασαν τα γλυπτά του Παρθενώνα στο μουσείο, θεωρήθηκαν μέρος της αθηναϊκής ταυτότητας. Τι είχε το Λονδίνο; Μερικούς σταθμούς διοδίων και μεσαιωνική ρυμοτομία και εντέλει το Βρετανικό Μουσείο είχε πολύ λίγα ακόμα πράγματα να δείξει. Έτσι πήραν παράδειγμα από τη μικρή, γενναία Αθήνα με τα σοκάκια και τα μικρά σπίτια, τη μικρή γενναία Αθήνα και τη δόξα της, πέρα από τη χλιδή»,

 «Το κάλεσμα των μαρμάρων» είναι μία από τις εξαιρετικές πρωτότυπες εκπομπές σειρές του COSMOTE HISTORY HD. Το κανάλι της COSMOTE TV  είναι το μοναδικό ελληνικό κανάλι με ντοκιμαντέρ που προάγουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Από το 2016, στο κανάλι έχουν προβληθεί περισσότερα από 80 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ