today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Στις 7 Ιουλίου θα επιβεβαιωθεί η στρατηγική ήττα της Αριστεράς!

Είναι εμφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει: υπό το βάρος των ψευδαισθήσεων που καλλιέργησε, των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, της διάψευσης των προσδοκιών που δημιούργησε το βαρύγδουπο “πρώτη φορά αριστερά”.

Γράφει η Βάσω Κόλλια

Οι πολίτες που τον πίστεψαν, απογοητευμένοι τώρα τον εκδικούνται, είτε τον καταψηφίζουν είτε δεν πηγαίνουν στην κάλπη. Στις 7 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και θα επιβεβαιωθεί ότι η ήττα της αριστεράς είναι στρατηγική. Εν τέλει αποδείχθηκε με καθυστέρηση στην Ελλάδα αυτό που στην Ευρώπη είναι δεδομένο εδώ και πολλά χρόνια: ότι η αριστερά αποτελεί έναν κακό διαχειριστή του συστήματος.

Μόνο θυμηδία προκαλεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός όταν επαναλαμβάνει αμήχανα ότι κυβερνά μόνο εννέα μήνες. Είναι σαν να μην ανέκοψε την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2015. Είναι σαν να μην μοίραζε κατά το δοκούν, για να κατασκευάσει εκλογικές πελατείες, το υπερπλεόνασμα που δημιουργούσε, εξαντλώντας την φοροδοτική ικανότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και καθηλώνοντας σε χαμηλή πτήση την οικονομία. Και εάν στην οικονομία έχει έστω το άλλοθι των δεσμεύσεων που παρέλαβε, κανένα ελαφρυντικό δεν έχει για την ανεπάρκεια του δημόσιου τομέα, παρά τις προσλήψεις που επανέφερε στο ένα προς ένα. Ακόμη περισσότερο δεν έχει καμία δικαιολογία για την γενικευμένη ανομία, για την αύξηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, για τα γκέτο στα Εξάρχεια και στο Μενίδι, για την ανασφάλεια στις γειτονιές των πόλεων.

Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να καταδειχθεί ο παραλογισμός του νόμου Παρασκευόπουλου που απελευθέρωσε παραβατικούς έτοιμους να υποτροπιάσουν και να δικαιωθεί ο Αντώνης Σαμαράς που είχε δρομολογήσει τις φυλακές τύπου Γ για να περιορίσει την βαριά εγκληματικότητα που κάνει πάρτι στον Κορυδαλλό. Και έπρεπε να γίνουν τα Πανεπιστήμια πυρήνες προστατευόμενης εγκληματικότητας για να καταρρεύσει στην συνείδηση ακόμη και των αριστερών πολιτών το παρωχημένο άσυλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και αυτό θα φανεί την 7η Ιουλίου, ο λόγος του είναι αμυντικός και απολογητικός κυρίως στερείται οράματος για το μέλλον. Η καθήλωση της οικονομίας στις χαμηλές πτήσεις, η υπόσχεση της διαιώνισης της μιζέριας σε όλους του τομείς του κοινωνικού επιστητού δεν μπορεί να είναι η πρόταση για το αύριο της χώρας.

Γι αυτό και το κύμα προς τη ΝΔ δεν ανακόπτεται παρότι η συριζαίικη προπαγάνδα επισείει το σκιάχτρο του νεοφιλελευθερισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σερφάρει μαεστρικά επάνω στο κύμα. Το πρόγραμμα που παρουσίασε βασίζεται στον ρεαλισμό και προκαλεί λελογισμένη αισιοδοξία. Δεν διακατέχεται από την αμετροέπεια των αντιπολιτεύσεων παρελθόντων εκλογικών αναμετρήσεων. Γι αυτό και θα πετύχει. Γιατί έχει την λαϊκή αποδοχή και την ευρύτερη συναίνεση. Μοιάζει η ελληνική κοινωνία να έχει ωριμάσει και να επιθυμεί φιλελεύθερα και ορθολογικά.

Η Βάσω Κόλλια είναι Υπ. Βουλευτής της ΝΔ Ανατολικής Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ