today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Να αποτρέψουμε μια μνημονιακή παλινόρθωση

Το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών “είναι είτε η επιστροφή σε μία αποτυχημένη και παρωχημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική, είτε να προχωρήσουμε μπροστά με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε ανάπτυξη με δίκαιη αναδιανομή, με ενίσχυση της εργασίας, των δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους”, δηλώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.

“Η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για διάλογο και συγκλίσεις είναι ανοικτή και περισσότερο από ποτέ επίκαιρη” τονίζει η υπουργός, επαναφέροντας το κάλεσμα του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ενεργό συμμετοχή “για να αποτρέψουμε μία μνημονιακή οικονομική και κοινωνική παλινόρθωση , όπως αποτυπώνεται στο πρόγραμμα της ΝΔ”.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. η υπουργός σχολιάζει: “Αναδεικνύουν κρίση ταυτότητας και στρατηγικό αδιέξοδο”.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εκτιμά ότι “ναι, διότι εκφράζει τη μεγάλη πολιτική και κοινωνική ανάγκη της εποχής μας. Μετά το Γαλάτσι δημιουργήθηκε μια μεγάλη δυναμική σε ολόκληρη την Ελλάδα, η οποία θα αποτυπωθεί ακόμη πιο καθαρά στις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου”.

Τέλος, καθιστά σαφές ότι: “στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και του Κοινωνικού Κράτους είναι σαφείς και ορατές οι διαφορές ανάμεσα στην προοδευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητικό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ. Είναι νωπές οι μνήμες της πολιτικής του Μητσοτάκη στο Δημόσιο. Ας θυμηθούμε τις 3.000 απολύσεις, μεταξύ των οποίων καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και σχολικοί φύλακες, τους οποίους επανέφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ