Ξεπουλιέται η χώρα και βιάζονται οι θεσμοί!

1182

Μπορεί η εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση να τελείωσε με συντριπτική ήττα των δυνάμεων του λαϊκισμού, αλλά οι εκφραστές τους, προσποιούμενοι ότι δεν συνέβη τίποτα συνεχίσουν στις λίγες εβδομάδες που του απομένουν, στο επικίνδυνο μονοπάτι του εθνομηδενισμού, του ξεπουλήματος του εθνικού συμφέροντος, και της διάλυσης των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.
Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την 7η Ιουλίου, ημέρα που θα μπει τέλος στην τετραετή επικίνδυνη για τη χώρα και το έθνος περιπέτεια, είναι ευθύνη όλων μας και ιδιαίτερα του αυριανού Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να φέρει στο προσκήνιο με υψηλούς τόνους τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα και το έθνος, από τη γάγγραινα του εθνομηδενισμού.

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Η παραίτηση του Αντιστράτηγου ε.α. κ. Νίκου Ζαχαριάδη, ενός έμπειρου και κατά γενική ομολογία ακέραιου αξιωματικού, από τη διαδικασία των συζητήσεων που διεξάγει, κρυφά από τον ελληνικό λαό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και το Κοινοβούλιο, ο μη εκλεγμένος Υπουργός Άμυνας, κ. Αποστολάκης, για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία, αποτελεί ένα ηχηρό καμπανάκι κινδύνου για την απειλή που αντιμετωπίζει το εθνικό συμφέρον και η εθνική κυριαρχία της χώρας.

Τα ψέματα και ο αβάστακτος σε κόστος λαϊκισμός στο χώρο της οικονομίας, μαζί με το ξεπούλημα της Μακεδονίας στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, ηττήθηκαν συντριπτικά στις εκλογικές αναμετρήσεις που μόλις ολοκληρώθηκαν. Το ίδιο πρέπει πλέον να γίνει και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας. Επίσης, το ίδιο πρέπει να γίνει και τον κρίσιμο τομέα των δημοκρατικών θεσμών, με έμφαση στη δικαιοσύνη όπου απαιτείται η άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της υπεράνω πολιτικής.
Η σημερινή σκληρή ανακοίνωση του Υπεύθυνου του Τομέα Άμυνας της ΝΔ, κ. Βασίλη Κικίλια, απαιτεί μια πάρα πολύ καλή αρχή για το τι πρέπει να ακολουθήσει από τον αυριανό Πρωθυπουργό και τη Ν Δ, στην προεκλογική εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να ανεβάσει τους τόνους και να μιλήσει αιχμηρά απέναντι στη σαφή προσπάθεια των εθνομηδενιστών στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της συντριπτικής ήττας να οδηγήσουν τη χώρα σε περιπέτειες που απειλούν άμεσα το εθνικό συμφέρον και την εθνική κυριαρχία της.

Και όχι, ένας τέτοιος λόγος μια τέτοια στρατηγική δεν είναι διχαστική. Είναι εξόχως ενωτική και εθνική, αφού θα έχει ως στόχο να αφυπνίσει την κοινή γνώμη και να την καταστήσει σύμμαχο στην επούλωση των βαρύτατων πληγών που έχει καταφέρει στη χώρα και το έθνος η συστηματική προσπάθεια αφελληνισμού και εθνομηδενισμού των τελευταίων ετών. Έρχονται δύσκολες ημέρες στους τομείς εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας, και θα πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της ρητορικής του στην προεκλογική εκστρατεία, να βάλει το πλαίσιο έτσι ώστε το σύνολο του ελληνικού λαού να το συνδράμει στο δύσκολο έργο που το περιμένει.

Το ίδιο ισχύει και στον τομέα των θεσμών που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες μιας δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας, με πρώτο και καλύτερο αυτών της δικαιοσύνης, και εδώ ο αυριανός Πρωθυπουργός και η ΝΔ, έχουν πολύ δύσκολο έργο για να επουλώσουν τις πληγές που έχει επιφέρει η εξόφθαλμη χειραγώγηση της δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια.
Η πρόστυχη σκευωρία της Novartis, με τις αποκαλύψεις του πρώην εισαγγελέα Αγγελή, δείχνουν το μέγεθος της ζημιάς που έχει γίνει. Την κατάσταση, αλλά και την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε αυτό το κρίσιμο για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος θέμα, περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο στη χθεσινή δήλωσή του για το θέμα ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Πολύ σωστά ο αυριανός Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει ότι στόχος του είναι η ενότητα όλων των Ελλήνων στην προσπάθεια που απαιτείται για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει άφεση αμαρτιών για τα εγκλήματα που συντελέστηκαν και συνεχίσουν να συντελούνται, εναντίον του εθνικού συμφέροντος, της εθνικής κυριαρχίας, και των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.
Αυτά πρέπει να συζητηθούν τις επόμενες εβδομάδες και μέσα από την αποκάλυψη της αλήθειας, θα επέλθει η ενότητα που απαιτείται σε εθνικό επίπεδο για την επαναφορά και ανάταση της χώρας.
Σε αυτά δεν πρέπει να κωφεύουμε, πρέπει η φωνή μας να είναι δυνατή και κρυστάλλινη.

*Ο Δημήτρης Απόκης, είναι Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University, μέλος του The International Institute of Strategic Studies, και διετέλεσε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, το Στέητ Ντιπάρτμεντ, και το Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον.