today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Φτάνει πια με την ανομία – Κάντε κάτι πριν θρηνήσουμε θύματα!

Γράφει ο Γιώργος Μουρούτης

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι δύο κυρίες που τοποθετήθηκαν στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, η κα Γεροβασίλη και η κα Παπακώστα είτε δεν μπορούν και δεν κάνουν για τη δουλειά για την οποία τις πληρώνουμε, είτε δεν θέλουν να την κάνουν.

Σε κανένα πολιτισμένο κράτος του κόσμου δεν νοείται να περιφέρονται ελεύθερα επί βδομάδες, 30 άτομα στο κέντρο της Αθήνας και να καίνε, να καταστρέφουν περιουσίες ιδιωτικές και δημόσιες, να απειλούν πολίτες, διπλωμάτες, τουρίστες και κανείς να μην τους ακουμπά, κανείς να μην τους συλλαμβάνει!

Ούτε καν στην Καμπούλ!

Θα πάρουμε την καλύτερη εκδοχή για τις δύο κυρίες, ότι είναι απλώς ανίκανες να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτή είναι η βολική εκδοχή για τις ίδιες. Για την κα Παπακώστα δεν υπάρχει αμφιβολία: Ο Κώστας Καραμανλής, δεν την έκρινε ικανή, ούτε καν για υφυπουργείο κατά την πρωθυπουργία του,  ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, στην τελευταία του κυβέρνηση προκειμένου να “γλυκάνει” τους λαϊκιστές του κόμματός του ενόψει προεδρικής εκλογής, την τοποθέτησε στο υφυπουργείο πρόνοιας, με περιορισμένες αρμοδιότητες….

Μπορεί οι όμως ικανότητες της κας Παπακώστα να μην εκτιμήθηκαν από τη Ν.Δ., αλλά εκτιμήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όχι μόνο την έβαλε στην κυβέρνησή του προκειμένου να ανταποδώσει  την ψήφο εμπιστοσύνης της, αλλά της έδωσε και ένα πολύ κρίσιμο υπουργείο που έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών, την ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Μαζί  της τοποθέτησε και την κα Γεροβασίλη, πολύ κοντινό του πρόσωπο, που πάντα της αναθέτει ” δύσκολες” αποστολές, με κορυφαία την εκπροσώπηση της κυβέρνησή του.

Τι θα έκανε ένας οποιοσδήποτε πρωθυπουργός όταν έβλεπε οι δύο προβληματικές επιλογές του δεν μπορούν και τα έχουν κάνει θάλασσα;

Πολύ απλά θα τις άλλαζε με κάποιους ικανότερους!

Εκτός εάν οι κυρίες αυτές εκτελούν εντολές του ίδιου του πρωθυπουργού!

Δεν θα έκανα ένα τόσο βαρύ σχόλιο αν δεν είχε προηγηθεί μια ενδιαφέρουσα  τοποθέτηση της κας Παπακώστα μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, η οποία όμως αποσύρθηκε αμέσως: Τί ακριβώς είχε πει η κυρία Παπακώστα; ότι ο λογαριασμός από τις ζημιές, τα καμμένα, τα σπασμένα και τα κατεστραμμένα θα μεταβιβάζονται αμέσως σε εκείνους που συλλαμβάνονται ως αυτουργοί. Η είδηση δεν είναι ότι η κα Παπακώστα είπε το προφανές, αλλά το ότι λίγες ώρες μετά την έβαλαν να τα μαζέψει!

Γι αυτό και δεν λίγοι όσοι ισχυρίζονται ότι ο κ. Τσίπρας  κρατάει τις δύο αυτές κυρίες στην κυβέρνησή του γιατί εξυπηρετείται από την εκτεταμένη ανομία!

Μπορεί να είναι βαριά κουβέντα, αλλά κανείς  πρωθυπουργός δεν θα άφηνε το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη επιχειρησιακά απροστάτευτο, ένα κόμμα της αντιπολίτευσης μονίμως εκτεθειμένο στις ορέξεις των αναρχικών, το κέντρο της πόλης έρμαιο στις καταδρομικές επιθέσεις και μια χούφτα κωλόπαιδων να σπάει τα αυτοκίνητα βουλευτών της Αντιπολίτευσης και να απειλεί ακόμη και τη ζωή  πρώην πρωθυπουργών. Αν ήθελε, θα είχε ήδη συλλάβει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, θα τους είχε δακτυλοσκοπήσει και θα τους είχε ήδη δικάσει με τις διαδικασίες αυτοφώρου, τιμωρώντας τους παραδειγματικά.

Θα το είχε κάνει για τη δική του φήμη, για τη φήμη της πατρίδας του στο εξωτερικό, αλλά και για τη σταθερότητας της χώρας του.

Προφανώς όμως ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να το κάνει. Μπορεί, αλλά δεν θέλει! Ξέρει μετά βεβαιότητας ποιοι είναι, αλλά τους ανέχεται.

Οι λόγοι είναι προφανείς. Τους έχει σε ανύποπτη στιγμή αναδείξει ο δικός τους υπουργός δημοσίας τάξης, ο Γιάννης ο Πανούσης, που είδε πράγματα, έφριξε και πήγε σπίτι του ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του.

Τους έχει αναδείξει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας σε ανύποπτη στιγμή για τον Δεκέμβρη του 2008 και τον ρόλο των τότε συντρόφων του κ. Τσίπρα στην πυρπόληση της Αθήνας.

Πολύ καλά έκανε λοιπόν η Ν.Δ. και χθες το βράδυ έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Γιατί όταν θα φτάσουμε να θρηνούμε “πολιτικό θύμα” θα είναι πλέον αργά.

Εκτός και αν κάποιοι δεν σκιάζονται καν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ