today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Οι χλιδάτες διακοπές του Α.Τσίπρα και ο φόβος για κατάρρευση αλά Podemos

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική συντριβή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, έχει αρχίσει και η πορεία της δεν ανακόπτεται από τη «φιέστα» που έστησε ο Αλέξης Τσίπρας, εσπευσμένα, στο Ζάππειο για να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την παρουσία του σε υπερπολυτελή θαλαμηγό γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Του Κώστα Πασίση

Ο Αλέξης Τσίπρας που μέχρι …χθες ήταν το τελευταίο ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, μετα τις αποκαλύψεις για τις χλιδάτες και δωρεάν διακοπές του μετατράπηκε εν μια νυκτί σε αδύναμο κρίκο.
Ο Πρωθυπουργός «απογυμνώθηκε» και μαζί του χάθηκε οριστικά και αμετάκλητα το λεγόμενο “ηθικό πλεονέκτημα” της αριστεράς.

Το κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκρηκτικό γιατί κανείς δεν περίμενε τέτοιες εξελίξεις. Πολλοί φοβούνται ότι ο κ. Τσίπρας θα έχει την πολιτική τύχη του Πάμπλο Ιγκλέσιας, του ηγέτη των Podemos που ήταν από τους μεγάλους χαμένους των ισπανικών εκλογών.

Επισημαίνεται ότι ο Ιγκλέσιας είχε …σκανδαλίσει την ηθική των αριστερών της Ισπανίας με την αγορά πανάκριβης κατοικίας με πισίνα κοντά στη Μαδρίτη. Η θύελλα που σηκώθηκε και το κλίμα αγανάκτησης που επικράτησε μεταξύ των οπαδών του το είχε τις γνωστές επιπτώσεις…
Το ίδιο αρνητικό σκηνικό δημιουργείται και σήμερα στη χώρα μας, παραμονές των ευρωεκλογών, με αποτέλεσμα να κατεδαφίζεται το επικοινωνιακό «οικοδόμημα» της φτωχής, καλής και ενάρετης αριστεράς, που στήνει το Μαξίμου. Ένα αφήγημα που έχει ως στόχο να μετατρέψει την επερχόμενη εκλογική πανωλεθρία σε διαχειρίσιμη ήττα.
Μπροστά σε αυτή εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ο Πρωθυπουργός ήταν προβλέψιμος.
Εσπευσμένα πήγε στο Ζάππειο και ανακοίνωσε πακέτο παροχών σε δυο δόσεις, μια για το 2019 και η δεύτερη το 2020, που θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση, η οποία πιθανότατα δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγουμένως ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στα Ιωάννινα. Γεγονός ενδεικτικό της ταραχής που προκάλεσε η υπόθεση της παρουσίας του σε πολυτελές σκάφος.
Επι της ουσίας, έγινε μια προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα των θεμάτων που επικεντρώνονται στον Πολάκη και τις χλιδάτες διακοπές, ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στόχευση του κυβερνητικού επιτελείου είναι θέσει επί «τάπητος» το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε στο Ζάππειο και να καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ να αποσαφηνίσει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν

συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπήρξε καμία έκπληξη. Η κίνηση του Πρωθυπουργού ήταν αναμενόμενη. Είναι στριμωγμένος και καταφεύγει στη γνωστή συνταγή των προεκλογικών δώρων σε ένα κόσμο που βρίσκεται στην απόγνωση και στα όρια της φτώχειας τα τελευταία χρόνια.

Πάντως στην Πειραιώς διευκρινίζουν ότι η ΝΔ θα ψηφίσει όλα τα θετικά μέτρα, καθώς πολλά από αυτά που ανακοίνωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας είναι αντιγραφή από το πρόγραμμα της ΝΔ. Παράλληλα καλούν τον Πρωθυπουργό να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ