today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Ταινίες Α΄ Προβολής: Από την Κίνα μέχρι την Ελβετία

Λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα κι ενώ η σεζόν οδεύει προς το τέλος της και οι εταιρίες διανομής συνεχίζουν να μας βομβαρδίζουν με ταινίες, κάποιες απ’ τις οποίες έχουν ξεμείνει στα ράφια τους, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν και το κρεσέντο με τα παιδικά κινούμενα σχέδια. Από τις οκτώ συνολικά ταινίες που βγαίνουν απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες, ξεχωρίζουν το κοινωνικό δράμα, τετράωρης διάρκειας, «Ένας Ελέφαντας Στέκεται Ακίνητος», το δραματικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Μαύρη Τρύπα» και το «Transit», που μιλά για την προσφυγιά. Εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Από τον Τρόμο στην Αντίσταση», ενώ δυο νέες επιλογές, αρκούντως συμπαθητικές, θα έχουν και οι μικροί μας φίλοι.

«Μαύρη Τρύπα»

(«High Life») Δραματική ταινία επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής, γαλλικής, γερμανικής, βρετανικής και πολωνικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Κλερ Ντενί, με τους Ρόμπερτ Πάτινσον, Ζιλιέτ Μπινός, Αντρέ Μπέντζαμιν, Μία Γκοθ κα.

Στοχαστική ταινία επιστημονικής φαντασίας που δεν στηρίζεται στα εφέ και στους νόμους της φυσικής ή στην τεχνολογία, αλλά στην ανθρώπινη φύση και την αλλοτρίωσή της, με το πέρασμα των χρόνων. Η 72χρονη Γαλλίδα σκηνοθέτις Κλερ Ντενί, εδώ, στην πρώτη της αγγλόφωνη ταινία, έχοντας για πρωταγωνιστές τον ανερχόμενο Ρόμπερτ Πάτινσον και την Ζιλιέτ Μπινός, κάνει ένα επικίνδυνο άλμα στο αχανές διάστημα για να εξερευνήσει τους ανθρώπους και τους οποίους θα φέρει αντιμέτωπους με τη μοναξιά και το δύσκολο παρελθόν τους, ενώ η σεξουαλική ικανοποίηση μετατρέπεται σε μέσο ανακούφισης, σε έναν κόσμο χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ