today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Η πάταξη της ανομίας είναι … «δεξιά ατζέντα»! Γράφει ο Νίκος Σίμος

Καθημερινώς γεμίζει το αστυνομικό δελτίο με περιστατικά εγκληματικότητας. Ληστείες και κλοπές κυριαρχούν. Η εγκληματικότητα ποτέ δεν βρισκόταν σε τέτοια έξαρση.
H αριστερή λογική έχει βρει την επιχειρηματολογία της για την ανικανότητα αλλά και απροθυμία της να αντιμετωπίσει την ανομία και και την εγκληματικότητα σε μία δήθεν ιδεολογική πλατφόρμα. Ότι η αντιμετώπιση της ανομίας είναι μία …δεξιά ατζέντα που αποβλέπει στην ανάδειξη ενός αστυνομικού κράτους.

Του Νίκου Σίμου

Την…τρομακτική αυτή λογική της κυβέρνησης την έχει μάλιστα αναπτύξει και στην Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε παλαιότερη συζήτηση στο Κοινοβούλιο την οποία είχε προκαλέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με την λογική δε αυτή οι λοιπές χώρες της Ευρώπης που εξασφαλίζουν στους πολίτες τους την έννομη τάξη, είναι αστυνομοκρατούμενες και υποδείγματα αντιδημοκρατικών καθεστώτων.

Το κακό για την αριστερή κυβέρνηση είναι ότι οι απροστάτευτοι πολίτες δεν συμμερίζονται την μακαριότητά της απέναντι στο έγκλημα. Και ο τελευταίος πολίτης έχει αντιληφθεί – ορισμένοι δε συμπολίτες μας έχουν κιόλας βιώσει- την ποιοτική αναβάθμιση του εγκλήματος στη χώρα μας. Η Κυβέρνηση, όχι μόνο αδυνατεί να παράσχει στοιχειώδεις συνθήκες ασφαλείας στους πολίτες της που, σε τελευταία ανάλυση, αποτελεί βασική υποχρέωση της από τη στιγμή που εκλέχθηκε για να κυβερνήσει τον τόπο. Αλλά αφήνει ελεύθερους εγκληματίες, με τον απίθανο Νόμο Παρασκευόπουλου που συνεχίζουν την θανατηφόρο, τις περισσότερες φορές, δράση τους. Να θυμίσουμε σχετικώς ότι με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχε βγει από τις φυλακές και ο δολοφόνος του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου, που ήταν και βιαστής και ληστής!!

Το ότι πετυχαίνει η αστυνομία με τα λίγα μέσα που διαθέτει να κάνει την δουλειά της με αξιοσημείωτη επιτυχία, δεν σημαίνει ότι το πιστώνεται η κυβέρνηση. Διότι σημασία έχει η πρόληψη, μέσω ενός ισχυρού νομοθετικού πλαισίου καθως και η μη προκλητική κυβερνητική ανοχή σε άλλους είδους εκδηλώσεις ανομίας, όπως συμβαίνει με τους αναρχικούς που απειλούν τους πολίτες, με εισβολές σε γραφεία και καταστήματα προκειμένου να επιβάλλουν τον δικού τους «νόμο».

Ο κ. Τσίπρας καλείται να απαντήσει σε ένα και μοναδικό ερώτημα: Είναι οι κουκουλοφόροι συγκυβερνήτες του που εφαρμόζουν τον δικο τους νόμο, τον οποίον με την ανοχή του τον προσυπογράφει ο πρωθυπουργός;
Η Ελληνική Αστυνομία, τελικώς, κυνηγάει τους εγκληματίες που η κυβέρνηση απελευθερώνει! Η ανομία στη χώρα μας έχει λάβει μία νέα σκληρή μορφή που η κυβέρνηση, αντί να την αντιμετωπίζει, με τον τρόπο της την υποθάλπει…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ