today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Frau Merkel, Mazedonien wird nicht verkauft* – Μαντάμ Μέρκελ, Η Μακεδονία δεν πωλείται!

Η σημερινή επίσκεψη της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ φαίνεται ότι έχει έναν και μοναδικό σκοπό: Την στήριξη του εκλεκτού της Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ολοκληρώσει την επώδυνη για τα συμφέροντα της χώρας συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε για τη Γερμανία ο πιο βολικός Πρωθυπουργός. Παρέδωσε στους δανειστές της χώρας όλα όσα οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είχαν αρνηθεί, όπως ολόκληρη τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, τα υγιή υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών στις Βαλκανικές χώρες, αλλά και εξευτελιστικούς όρους, όπως την περίληψη των σημαντικότερων αρχαιολογικών μνημείων της χώρας στις δανειακές υποθήκες του υπερταμείου.

Ο κ. Τσίπρας κατηγορείται και για κάτι ακόμα: Ότι αντάλλαξε τη Μακεδονία προκειμένου να μην προχωρήσει στη μείωση των συντάξεων στην οποία είχε δεσμευτεί.

Η κατηγορία αυτή δεν είναι απρόσωπη. Τεκμηριώθηκε με ντοκουμέντα από την πρώην κυβερνητική Εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, η οποία περιγράφοντας τα γεγονότα που σημάδεψαν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά συνδέει ευθέως την αλλαγή στάσης της Γερμανίας με την άρνηση του πρ. Πρωθυπουργού να χαρίσει  το όνομα, την εθνότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στους  Σκοπιανούς.

Και να λοιπόν που ήρθε η ώρα όπου η «Μαντάμ Μέρκελ» έρχεται για να στηρίξει το «δικό της παιδί» για να ολοκληρώσει τη δουλειά. «Αν δεν περάσει η συμφωνία θα ξευτιλιστούμε διεθνώς» δήλωσε, άλλωστε, ο κ. Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξή του στην Ελλη Στάη, υπονοώντας ότι αυτό που τον νοιάζει δεν είναι η Μακεδονία, αλλά η προσωπική του πολιτική υστεροφημία…

Ο άλλοτε επαναστάτης του πεζοδρομίου, που διαδήλωνε επικεφαλής δεκάδων γραφικών στην πλατεία συντάγματος κατά του «4ου Ράιχ» της Μαντάμ Μέρκελ, πλέον βγάζει φιρμάνια και απαγορεύει τις διαδηλώσεις εναντίον της -και κυρίως εναντίον του.

Και όλα αυτά για να μην φανεί η γύμνια του και κυρίως η αντίθεση του Ελληνικού λαού στο έγκλημα που πάει να συντελεστεί: Στην εκχώρηση των πολιτιστικών και ιστορικών χαρακτηριστικών μας έναντι ευτελούς ανταλλάγματος.

Ευτυχώς, η κα Μέρκελ θα συναντηθεί και με άλλους πολιτικούς παράγοντες που θα έχουν την ευκαιρία να της εξηγήσουν ότι όσα της πεί αύριο ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός δεν δεσμεύουν τη χώρα παρά μόνον τον ίδιο και την ετοιμόρροπη κυβέρνησή του.

Ίσως έτσι αντιληφθεί ότι ο Ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος να ανταλλάξει την πατρίδα του για λίγα αργύρια και ούτε εκπροσωπείται πλέον από τις (μειοψηφικές) απόψεις του κ. Τσίπρα.

Ίσως έτσι καταλάβει ότι ο κ. Τσίπρας τον οποίο και η ίδια πλήρωσε ακριβά εξαιτίας της προσφυγικού, πλέον δεν θα είναι διαθέσιμος για να κάνει τη δουλειά.

Ίσως έτσι αντιληφθεί ότι  η Μακεδονία Δεν Πωλείται!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ